• Donald Trump și Joe Biden s-au întâlnit în dezbaterea finală pentru alegerile prezidențiale
  • Trump e de părere că măsurile adoptate de ela au salvat milioane de vieți
  • Joe Biden în contrazice și crede că administrația prezidențială actuală nu are niciun plan pentru combaterea epidemiei

Fix de la începutul dezbaterii, Donald Trump și Joe Biden s-au aruncat în subiectul anului, COVID-19. Președintele a spus că dacă nu lua măsurile pe care le-a luat pentru combaterea virusului, ar fi murit de zece ori mai mulți oameni.

„2,2 milioane de oameni ar fi urmat să moară, conform prognozelor. Am închis cea mai bună economie din lume ca să ne luptăm cu această boală groaznică care a venit din China. Avem un vaccin care este gata. Va veni, este gata, va fi anunțat în câteva săptămâni”, a spus Trump.

Și apoi a venit Biden și a spus că tot ce a făcut Trump a fost greșit. Are planul lui, cu reguli mai stricte. Doar că trebuie să ajungă în Biroul Oval ca să-l pună în aplicare.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

„Ne așteptăm că vor muri alți 200.000 de americani Dacă am purta aceste măști, cum au spus chiar consilierii președintelui, am salva 100.000 de vieți. Președintele tot nu are niciun plan”, a replicat Biden.

În prezent, peste 228.000 de americani au murit din cauza COVID-19 din circa 8,6 milioane de cazuri.

Asta înseamnă o mortalitate de 2,6%, sub media globală. De exemplu, în Spania este peste 3%. În interiorul Statelor Unite, de departe cele mai multe decese, aproape 34 de mii, sunt în New York, un stat condus de aliații lui Joe Biden.