• La New York, 750 de persoane care au murit, acum câteva luni, de COVID 19, se află, încă, în camioane frigorifice.
  • O parte dintre rude nu şi-au permis să le înmormânteze, din cauza cheltuielilor mari.
  • Multe dintre cadavrele ținute la debarcaderul din Brooklyn ar putea fi îngropate pe Insula Hart.

New York-ul încă folosește camioane frigorifice pentru a depozita trupurile persoanelor decedate de Covid-19, la mai bine de un an după ce au fost înființate pentru prima dată ca morgi temporare. În prezent, 750 de corpuri sunt păstrate în depozite pe termen lung în remorci frigorifice la un debarcader din Brooklyn, potrivit nbcnews.com. O parte dintre rude nu şi-au permis să le înmormânteze, din cauza cheltuielilor mari.

Dina Maniotis, comisar adjunct al Biroului medicului-șef, a declarat, miercuri, unui comitet al consiliului orașului, că multe dintre cadavrele ținute la debarcaderul din Brooklyn ar putea fi îngropate pe un câmp pe Insula Hart.

În aprilie 2020, New York-ul a scurtat perioada de păstrare a cadavrelor nerevendicate la 14 zile, înainte de a le îngropa pe Insula Hart. La acea vreme, oficialii au spus că înmormântarea trupurilor persoanelor decedate de Covid ar putea fi relocate.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

85 de camioane frigorifice pentru a servi ca morgi temporare

Mark Desire, un purtător de cuvânt al cabinetului medicului legist, a declarat că înmormântarea permanentă pe Insula Hart este o opțiune pentru rudele apropiate ale victimelor Covid-19 ale căror corpuri au rămas în camioanele frigorifice.

„Depozitarea pe termen lung a fost creată la înălțimea pandemiei pentru a se asigura că familiile își pot lăsa pe cei dragi să se odihnească după cum consideră potrivit. Cu sensibilitate și compasiune, continuăm să lucrăm cu familii individuale, de la caz la caz, în perioada lor de doliu”, a spus Desire.

Site-ul de știri non-profit The City a raportat această problemă săptămâna aceasta. Site-ul a menționat că în aprilie 2020, între 500 și aproximativ 800 de corpuri au fost păstrate în depozite frigorifice la un moment dat.

Aceste cifre s-au bazat pe estimările efectuate de cabinetul medicului legist, compilate de site-ul web și de Centrul Stabil pentru Raportarea Investigativă a Universității Columbia.

Agenția Federală de Gestionare a Urgențelor a trimis anul trecut 85 de camioane frigorifice pentru a servi ca morgi temporare. Multe dintre camioanele frigorifice erau parcate în afara spitalelor, iar muncitorii cu echipament de protecție foloseau stivuitoare pentru a plasa corpuri în interiorul lor, ceea ce a devenit un ritual sumbru, zilnic.