• Potrivit (OSM), Europa intră într-un „final plauzibil” al pandemiei.
  • Directorul OSM a declarat joi că numărul deceselor cauzate de coronavirus din Europa începe să se stabilizeze.
  • Acest lucru s-ar putea datora agresivității mai mici a variantei Omicron.

Potrivit Organzației Mondiale a Sănătății (OSM), Europa intră într-un „final plauzibil” al pandemiei. Directorul OSM, Dr. Hans Kluge, a declarat joi că numărul deceselor cauzate de coronavirus din Europa începe să se stabilizeze.

Dr. Kluge a declarat că acest lucru s-ar putea datora agresivității mai mici a variantei Omicron, precum și faptului că vremea mai caldă face mai dificilă răspândirea virusului.

Doresc să reiterez apelul ferm pe care l-am făcut săptămâna trecută, care se referă într-adevăr la un final plauzibil al pandemiei – nu pentru a spune că totul s-a terminat acum – ci pentru a sublinia faptul că este o oportunitate unică în Europa de a prelua controlul asupra transmiterii„, a spus el.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Oamenii de știință au avertizat în repetate rânduri că, dacă majoritatea populației nu este vaccinată, virusul va continua să se răspândească și poate suferi mutații în forme mai mortale și mai contagioase.

Țările din Europa renunță la restricții

Unele țări, cum ar fi Spania, se gândesc dacă COVID-19 este acum o problemă endemică și dacă trebuie tratată mai mult ca o gripa sezonieră, în timp ce, Republica Cehă și Italia, intenționează să relaxeze unele restricții în următoarele săptămâni.

Cetățenii francezi vor avea în continuare nevoie de o dovadă de vaccinare sau a trecerii prin boală pentru a intra în baruri, restaurante și pentru a utiliza transportul public pe distanțe lungi.

Suedia a anunțat, de asemenea, că va elimina restricțiile privind coronavirusul începând cu 9 februarie.

Este timpul să deschidem din nou Suedia„, a declarat prim-ministrul Magdalena Andersson. „Pandemia nu s-a încheiat, ci a intrat într-o fază cu totul nouă”.

Austria va deveni săptămâna aceasta prima țară din Europa care va introduce un mandat național de vaccinare împotriva COVID-19 pentru adulți. Aceștia vor avea termen până la 15 martie, potrivit Ministerului Sănătății.

Germania ratează obiectivul de vaccinare însă ridică unele măsuri, de asemenea, aceasta dezbate un posibil mandat de vaccinare la scară largă împotriva coronavirusului.