• Boris Johnson anunță astăzi un nou sistem de restricții anti-COVID pentru Anglia
  • Vor fi trei niveluri de alertă în Anglia – mediu, ridicat și foarte ridicat
  • În zonele cu alertă foarte ridicată, vor fi închise baruri, puburi și alte afaceri

Boris Johnson anunță astăzi noi restricții anti-COVID în focarele din Anglia. Vor fi trei niveluri de alertă – mediu, ridicat și foarte ridicat.

Cele mai mari probleme sunt în nordul industrial al Angliei. Adică zone precum Liverpool, Manchester și Newcastle. Se vor închide barurile și pub-urile, printre altele. Și e posibil să rămână închise jumătate de an. Pentru patroni asta nu poate însemna decât un singur lucru – faliment.

Massimiliano Ferro, proprietar de restaurant: „Am făcut 300 de lire într-o zi. Dau 1.000 de lire pe săptămână pentru electricitate, pentru cuptorul de pizza. Trei angajați mă costă 8-9 lire pe oră. Banii ăștia nu îmi ajung pentru nimic, pentru absolut nimic!”

Recomandări

PRESIUNEA CREȘTE ASUPRA LUI BIDEN
ÎI IA HARRIS LOCUL LUI BIDEN?
PE CINE FACE DE RÂS ȘOȘOACĂ?
RUSIA ÎL CONDAMNĂ PE GERSHKOVICH
UNDE FUGI DE CANICULĂ ÎN WEEKEND?
ZBORURI AFECTATE DE PANA DE LA MICROSOFT

Mai e totuși o urmă de speranță – planul nu e finalizat. Sunt negocieri la sânge între Downing Street și administrațiile locale care urmează să fie băgate la nivelul trei. Guvernul lui Boris Johnson a promis că va susține afacerile care trebuie să-și oprească activitatea. Dar, în același timp, a avertizat și ce se întâmplă dacă restricțiile locale nu merg.

Robert Jenrick, ministrul britanic pentru Comunități: „Nimeni nu vrea să ne întoarcem la măsuri naționale. Asta ar fi alternativa.”

Antreprenorii din Regatul Unit au motiv să se plângă. În cele trei luni de vară, economia a crescut cu 17 la sută, potrivit unei estimări Ernst and Young. În schimb, pe ultimele trei luni ale anului, creșterea va fi de doar 1 la sută, poate chiar mai puțin.