COVID se ia de cei mai puternici: Lideri ai lumii care s-au infectat cu coronavirus

  • În situația lui Trump au mai fost Boris Johnson și Jair Bolsonaro
  • Albert de Monaco a fost primul care s-a luptat cu COVID-19
  • Și Aleksandr Lukashenko a avut COVID-19, dar a scăpat ușor
  • Juan Orlando Hernandez (Honduras) e un alt președinte care a avut COVID-19

Donald Trump nu e primul lider important care se bate parte-n parte cu coronavirusul. E drept, e totuși cel mai puternic dintre ei!

Înaintea lui Trump, prin boală au mai trecut premierul Marii Britanii, dar și colegul de pe partea dreaptă a politicii, Jair Bolsonaro, care, bolnav fiind, și-a scos masca fix în fața reporterilor.

Johnson a ajuns la terapie intensivă și a avut nevoie de oxigen: „Am părăsit astăzi spitalul după o săptămână în care, fără dubii, sistemul medical mi-a salvat viața. Este greu să găsesc cuvintele pentru a-mi exprima gratitudinea! Dar înainte de toate vreau să vă mulțumesc tuturor celor din țară pentru efortul și pentru sacrificiile pe care le-ați făcut și le mai faceți!”

Lista infectărilor a fost deschisă totuși de un alt personaj. Prințul Albert de Monaco a fost diagnosticat pozitiv. I-au urmat Prințul Charles, dar și Silvio Berlusconi. Ex-premierul italian, în vârstă de 83 de ani, care e chiar mai bătrân decât Trump, a stat 11 zile în spital.

Primele trei zile au fost de coșmar! A fost greu, dar mulțumesc lui Dumnezeu și mulțumesc doctorilor că am scăpat. A fost una dintre cele mai dificile încercări din viața mea”, a spus Berlusconi după externare.

Uite și lista completă, pe care mai apar premierul rus Mihail Mișustin, dar și trei președinți din America Centrală și de Sud.