• Românii care vin din Vest stau la cozi kilometrice la intrarea în țară.
  • La vama Nădlac, timpul de așteptare a fost de cinci ore.
  • Vămile se aglomerează din cauza controalelor DSP.

La Nădlac, 500 de persoane au fost plasate în carantină în patru ore. Ieri a fost ziua Z. Ultima în care puteai să vii în România fără certificatul PLF. Au fost cozi kilometrice la granițele noastre în vămi și aeroporturi.

Românii care lucrează în străinătate și vin acasă de sărbători au stat și cinci ore la coadă ca să treacă de filtre. Punctele de frontieră din vestul țării sunt supra-aglomerate. În ultimele 24 de ore au intrat în țară aproximativ 120 de mii de persoane. În vama Nădlac, în patru ore, au fost plasați în carantină 500 de oameni nevaccinați care veneau din țări aflate pe lista roșie. Aceste noi formalități impuse blochează circulația.

La aeroportul Otopeni, aglomerația a fost mai mică deoarece liniile de control au fost suplimentate, la fel și funcționarii. Cei mai mulți pasageri au sosit în România sub pretextul „dacă la noi se închide tot, în România, surpriză, e deschis”. Întrebați despre actualele restricții, aceștia s-au arătat nemulțumiți.

„În general nu mi se pare că se duc într-o direcție bună. Mi se par că sunt mult prea restrictive și prea aleatorii uneori. Mi se un pic că sunt cam stricte. Măsurile. Puțin cam stricte”, spune Olga, turistă.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

„Ce se cere la noi începând de mâine, cu declarații, cu.. asta e… nu. Guvernul nostru ne impune să ne vaccinăm în masă”, declară George.