Dacă vrei să profiți de vacanță și să pleci în Grecia, trebuie să te înarmezi cu multă răbdare.

Sute de mașini au așteaptat la punctul de frontieră Kulata. Verificarea documentelor durează, pentru că mulți turiști
nu cunosc procedura de completare a actelor.

Lucian Bădîrcea, propietarul agenției Iri Travel, a spus, într-o intervenție la Aleph News, care este situația la vamă.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Încă sunt destul de mari aceste cozi la vamă din cauza faptului că procedura de prezentare a acelor formulare care trebuie completate este greoaie și atunci, inevitabil, se formează și cozi. O cauză ar fi și faptul că sunt persoane care nu cunosc procedura de completare a acestor formulare”, a explicat Lucian Badîrcea.

Cosmin Vasile, manager Hello Holidays, se așteaptă ca situația să continue, având în vedere că și înainte de pandemiei, se formau cozi la intrarea în Grecia.

Încep să călătorească din ce în ce mai mulți turiști și cu siguranță va fi aglomerație și weekendul acesta. Doar că probabil se va merge mai repede pentru că am întâlnit lucrul acesta încă de săptămâna trecută, când au văzut grecii că se aglomerează, totuși au mărit destul de mult ritmul, ne-au ajutat”, a afirmat Cosmin Vasile.

Nu doar la vama Kulata sunt probleme. S-a format din nou un șir de câțiva kilometri și la vama Makaza.

Cel mai simplu ar fi dacă turiștii ar alege că destinație și alte puncte de trecere a frontierei. Sperăm că această situație să fie depășită totuși până la începutul vârfului de sezon, care va fi la începutul lunii iulie”, susține Traian Bădulescu.