Crematoriul din Milano se închide deoarece prea multe persoane mor de coronavirus. Incinerările au fost suspendate până în ianuarie.

Incinerările în crematoriul Lambrate din Milano au mai fost suspendate în timpul primului val al pandemiei, în aprilie, în care s-au înregistrat o sută de decese pe zi la Milano.

De sâmbătă şi până la 3 ianuarie 2021, crematoriul se închide din nou, scrie Repubblica. Mai exact, se suspendă noile solicitări, inclusiv pentru rezidenţii decedaţi ai oraşului. Decizia a fost luată de municipalitate din două motive: reducerea timpilor de aşteptare pentru incinerarea corpurilor ajunse în noiembrie (pentru incinerarea cărora se aşteaptă în acest moment şi 20 de zile) şi intervenţii de întreţinere necesare.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Primul avertisment legat de noua urgenţă a apărut la începutul lunii noiembrie, când în Milano numărul morţilor a început să urce la 80 pe zi, faţă de „media normală de 46 de decese pe zi”. Atunci, municipalitatea a închis crematoriul pentru non-rezidenţi. Cu toate acestea, timpii de aşteptare s-au prelungit prea mult.

Administraţia explică modul în care „cererea tot mai mare de incinerare” a dus inclusiv la 20 de zile aşteptare pentru un mort.

Mai mult, timpii de aşteptare nu pot fi prelungiţi mai mult de atât inclusiv din motive de igienă.

Acesta este motivul pentru care a fost nevoie de restricţii suplimentare în crematoriul Lambrate, care de această dată afectează şi localnicii din Milano, favorizând, în acelaşi timp, înmormântările tradiţionale. Familiile care în perioada închiderii crematoriului îşi înmormântează morţii în mod tradiţional sunt scutite de plăţile către municipalitate.

Crematoriul se închide până pe 3 ianuarie şi pentru că are nevoie de intervenţii de întreţinere.