Cresc alocațiile și pensiile. Pachetul social va intra în vigoare de la 1 ianuarie

datoria publică
  • Ciolacu a afirmat într-o postare pe pagina sa de Facebook că de la începutul anului 2022 alocațiile pentru copiii între 0-2 ani și cei cu dizabilități vor fi majorate la 600 de lei
  • Alocația copiilor între 2- 18 ani va fi majorată la 243 lei
  • Pensia minimă va ajunge la 1000 de lei, iar pensionarii cu pensia până în 1600 de lei vor beneficia, în ianuarie, de un ajutor pentru iarnă.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că pachetul social va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2022. Liderul social democrat a mai precizat că în acest moment nu au fost vizate persoanele vulnerabile, dar a promis că pe măsură ce economia își va reveni, se vor găsi, totuși, soluții pentru creșterea veniturilor tuturor românilor.

Ciolacu a afirmat într-o postare pe pagina sa de Facebook că de la începutul anului 2022 alocațiile pentru copiii între 0-2 ani și cei cu dizabilități vor fi majorate la 600 de lei. Alocația copiilor între 2- 18 ani va fi majorată la 243 lei. Pensia minimă va ajunge la 1000 de lei, iar pensionarii cu pensia până în 1600 de lei vor beneficia, în ianuarie, de un ajutor pentru iarnă.

„Pachetul social, condiția impusă de PSD pentru a intra la guvernare, va intra în vigoare la 1 ianuarie 2022. Așa cum am promis, alocațiile vor fi majorate pentru copiii între 0-2 ani și cei cu dizabilități la 600 lei, iar pentru copiii între 2-18 ani la 243 lei. Așa cum am promis, persoanele cu dizabilități vor primi a 13-a indemnizație. Așa cum am promis, pensia minimă va crește de la 800 la 1.000 lei, iar pentru restul pensiilor creșterea va fi de 10%. În același timp, în luna ianuarie, toți pensionarii cu pensii până în 1.600 de lei vor primi un ajutor pentru iarnă astfel încât toți vor ajunge în ianuarie la suma de 2.200 lei (pensie + ajutor). În condițiile în care toate prețurile au explodat în cursul ultimului an, este un prim pas pentru a menține puterea de cumpărare a românilor. Am început cu cei mai vulnerabili, însă, pe măsură ce economia își va reveni, vom găsi soluții pentru a continua creșterea veniturilor tuturor românilor.”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.