• Numărul angajaţilor MAI confirmaţi cu COVID-19 s-a dublat, din iunie până-n iulie.
  • Riscurile implicate, pasivitatea şefilor şi lacunele din legislaţie, printre motive.
  • „Nu vreau să-mi imaginez ce ar însemna ca numărul de infectări să se dubleze de la o lună la alta”, spune Cosmin Andreica, liderul Sindicatului Europol.
  • În Sănătate, aproape 4.200 de salariaţi au fost confirmaţi cu COVID-19.
  • În România, una din 13 persoane infectate este angajat din Sănătate.

Te aşteptai la limitarea contactelor dintre cetăţeni şi poliţişti în această perioadă? Să ştii că şi agenţii îşi doresc acelaşi lucru, mai ales după ce numărul de infectări cu COVID-19, în rândul angajaţilor din Ministerul Afacerilor Interne, s-a dublat în interval de o lună.
Dacă la final de iunie erau aproape 500 de cazuri, numărul acestora s-a dublat până în iulie, iar între timp a sărit de o mie.

Poliţiştii şi-ar dori suplimentarea echipamentelor de protecţie şi testarea constantă a poliţiştilor, la fel cum se întâmplă cu cadrele medicale.

Până acum, în Sănătate au fost confirmate 4.194 de cazuri de îmbolnăvire, ponderea salariaţilor infectaţi din totalul cetăţenilor ce au luat virusul fiind de 7,6%. Una din 13 persoane infectate este salariat din Sănătate, iar 26 de angajați din acest secotr au murit.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

„Vedem şi o pasivitate din partea MAI, pentru că deşi avem o direcţie medicală, deşi avem medici care ar putea să vină cu măsuri suplimentare la nivelul fiecărei unităţi, pentru a preveni infectarea cu coronavirus, nu vedem nicio implicare din partea lor.

Nu vreau să îmi imaginez ce ar însemna ca peste o lună de zile să avem 2.000 de colegi infectaţi, peste două luni să avem 4.000 şi să dubleze de la o lună la alta acest număr”, a declarat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Polițiștilor Europeni EUROPOL.