• Guvernul a alocat 370 de milioane de euro din PNRR pentru noi creșe
  • Ministrul Dezvoltării a prezentat machetele pentru viitoarele creșe
  • România are 386 de creșe. E pe ultimul loc în Uniunea Europeană.

Ministrul Dezvoltării Cseke Attila a prezentat machetele cu creșele pe care vrea să le construiască.

Ele vor include spălătorie, bucătărie, cabinet medical și spații administrative, iar pe acoperiș vor fi amplasate panouri fotovoltaice. Nu credem până nu vedem, îi răspund părinții.

Este propus şi ca finanţare şi programul Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Să creştem prudent locurile disponibile în creşe de trei tipuri: pentru 40-50 de copii, pentru 60-70 de copii, pentru 100-110 copii. Preconizăm ca în toamna acestui an să putem să semnăm primele contracte de proiectare şi execuţie a acestor creşe”, a spus ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

„Nimeni nu mai crede nimic până nu vede ceva concret. Rămân în fază de proiect sau nu ştiu..se construieşte şi până la urmă se face altceva.. numai creşă sau grădiniţă nu, lucruri de care avem nevoie ca de apă.

Eu zic să se limiteze la făcutul de creşe normale cu curtea afară şi să vadă el că a făcut aşa şi după aia le face şi cu acoperiş măcar să facă el”, a spus Mihaela Anghel, părinte.

În București, în ultimii 5 ani s-au construit doar 2 creșe și 2 grădinițe private. Azi, România are 386 de creșe și e pe ultimul loc în UE. Guvernul a alocat 370 de milioane de euro din Planul Național de Redresare și Reziliență pentru a construi noi creșe.