Crește bilanțul victimelor după incendiul de la Matei Balș. Autoritățile au anunțat al zecelea deces

Foto: Mediafax
  • Bilanțul persoanelor decedate în urma incendiului de la Matei Balș crește la zece.
  • Alte două perosoane au încetat din viață, a anunțat, marți, Ministerul Sănătății.
  • Un bărbat de 87 de ani a decedat luni.
  • Duminică a încetat din viață o femeie de 67 de ani.
  • Sâmbătă a mai murit un bărbat în vârstă de 70 de ani, dependent de CPAP.
  • Procurorii compară încă probele ADN la Spitalul „Matei Balș”

UPDATE, 2 februarie, ora 12:05: Ministerul Sănătății a fost informat privind un deces în rândul pacienților care s-au aflat în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București în timpul incendiului din 29 ianuarie a.c.

Este vorba despre un pacient în vârstă de 80 de ani, transferat după incendiu la Spitalul Universitar de Urgență din București. Pacientul a fost diagnosticat cu o forma severă SARS Cov-2, prezenta multiple comorbidități și se afla internat în secția de Terapie Intensivă a unității medicale, intubat.

UPDATE, 2 februarie, ora 8:50: Ministerul Sănătății a fost informat, în această dimineață, despre un deces în rândul pacienților care s-au aflat în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București în timpul incendiului din 29 ianuarie a.c.

Este vorba despre o pacientă în vârstă de 70 de ani, transferată după incendiu la Spitalul de Urgență „prof. dr Dimitrie Gerota”, care era internată în secția de Terapie Intensivă. Pacienta se afla în stare gravă, fiind intubată, prezenta comorbidități și era diagnosticată cu infecție cu SARS Cov-2.

În această situație, ancheta medico-legala va stabili cauzele decesului.

Încă un pacient din Pavilionul 5 de la Matei Balș a murit în această dimineață. Cauza decesului bărbatului de 87 de ani va fi stabilită după autopsie. Este al optulea pacient care a decedat, din cei 101 care se aflau în pavilion în momentul incendiului.

Ministerul Sănătăţii a prezentat luni detalii cu privire la starea de sănătate a pacienţilor afectaţi de incendiul de la institutul Matei Balş şi care au fost transferaţi în alte unităţi medicale.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, mai mulţi pacienţi sunt în stare gravă, internaţi la secţiile ATI ale spitalelor în care au fost transferaţi după incendiul de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”.