Ludovic Orban l-a atacat pe Florin Cîţu, spunând că are nevoia să creeze senzaţia că are un sprijin. Declaraţia a fost făcută duminică, la Piatra Neamţ, la doar o zi după ce conducerea filialei a anunţat că îl sprijină pe Cîţu în cursa pentru funcţia de preşedinte PNL.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, l-a criticat pe contracandidatul său la funcţia de şef al partidului spunând că nu îi plac declaraţiile de susţinere care îi vizează pe cei doi.

„Eu am programat această vizită în urmă cu trei săptămâni (n.r. vizita la Piatra Neamţ)… Între timp s-au mai produs mici schimbări pe ici, pe colo, de abordare. Nu le înţeleg, eu oricum am venit cu bucurie… Mie nu-mi plac declaraţiile astea, eu le-am cerut să fie mai discreţi, să nu spună că îl susţin pe Orban. Eu voi duce această campania aşa cum am făcut în 2017 şi în toată cariera mea în PNL, voi vorbi cu fiecare membru al PNL… Nu mi-am dorit această competiţie… eu voi merge pe aceeaşi linie”, a spus Orban, la Piatra Neamţ.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Ludovic Orban le-a cerut liberalilor ca delegaţiile filialelor pentru congres să fie desemnate în funcţie de performanţele politice ale membrilor şi nu de simpatia pentru un candidat sau altul.

De asemenea, a lăsat să se înţeleagă că în campania electorală se folosesc şi metode „mai puţin ortodoxe”, arătând că unul dintre susţinătorii săi a fost demis dintr-o funcţie publică.

„La Brăila a fost demis inspectorul şcolar general, el mă susţine. Probabil, a fost demis la cererea celui care conduce organizaţia PNL. Acest lucru nu poate fi acceptat, să fie demis doar pentru că este susţinătorul meu. Nu are legătură cu ceea ce înseamnă managementul corect, nu trebuie să aibă conexiune cu campania electorală din cadrul PNL”, a precizat Ludovic Orban.

Congresul PNL la care se va alege preşedintele PNL va avea loc în 25 septembrie. S-au înscris Ludovic Orban, actualul preşedinte al PNL şi preşedinte al Camerei Deputaţilor, şi Florin Cîţu, premier.