• Polonia a simțit un vârf de îmbolnăviri cu noul coronavirus în acest weekend
  • 1.151 cazuri, un total înregistrat în două zile consecutive
  • Cele mai multe cazuri au fost raportate la o mină de cărbune deținută de stat

În Polonia a fost înregistrată o creștere puternică a infectărilor cu noul coronavirus în timpul weekendului: 1.151 cazuri noi, relatează AFP.

Ministerul Sănătății a raportat cele mai multe cazuri la o mină de cărbuni din sudul țării.

Cele 1.151 cazuri au marcat cel mai mare număr de infectări în două zile consecutive în Polonia, membră a Uniunii Europene: 576 de cazuri au fost raportate sâmbătă, iar alte 575 de cazuri duminică.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Aproximativ două treimi din numărul de noi infectări sunt persoane care lucrează la mina de cărbune Zofiowka și rude ale acestora

Zofiowka se află în Jastrzebie-Zdroj și este condus de grupul JSW, care este deținut de stat. JSW este cel mai mare producător de cărbune cocsificabil utilizat în producția de oțel din Uniunea Europeană.

JSW a anunțat sâmbătă, prin intermediul unei postări pe Twitter, că a identificat un număr mare de infectări și în mina din Pniowek. Ca și mina Zofowka, se află în regiunea Silezia care este epicentrul actual al infectărilor cu coronavirus al Poloniei.

Polonia a introdus măsuri de protecție împotriva noului coronavirus la începutul lunii martie, lucru care ar putea explica numărul mic de îmbolnăviri față de restul țării din vestul Europei.

Guvernul a început să reducă restricțiile la sfârșitul lunii trecute, mărind adunările publice la 150 de persoane și eliminând cerința de purtare a măștilor de protecție pentru persoanele care respectă regulile de distanțare socială.

Începând se sâmbătă, numeroase locuri publice au fost redeschise: cinema-uri, teatre, săli de fitness, săli de concerte sau chiar piscine.

În acest weekend au fost văzuți și candidații polonezi la adunările de campanie prezidențială, după ce data alegerilor a fost setată pentru 28 iunie.

Alegerile au fost setate inițial pentru 10 mai, însă au fost amânate din cauza crizei politice care a luat naștere în urma pandemiei.

Republica Cehă a înregistrat și ea sute de cazuri de coronavirus în mina din Darkov, condusă de OKD, cu muncitori polonezi printre cei testați pozitiv.