• Crimeea a închis puncte de control pentru intrarea și ieșirea cetățenilor din Ucraina, a declarat reprezentantul Radei Supreme a Ucrainei pentru drepturile omului. Potrivit acesteia, doar cetățenii ruși au voie să treacă.
  • Purtătorul de cuvânt al Pentagonului Kirby: Urmărim cum începe invazia. Trupe rusești suplimentare se deplasează în regiune.
  • Pentagonul : Trupele ruse sosesc în teritorii controlate de „DPR și LPR”, dar nu depășesc linia de contact.

Update. 00:04

Ucraina. Aeroportul Internațional Kharkiv, din Harkov, a fost închis în această noapte. Nu mai primește zboruri și nu se mai poate decola. Interdicția e valabilă de la ora 20:35, 23 februarie, până la 08:35 pe 24 februarie.

Update. 23:08

Casa Albă, despre posibilitatea evacuării lui Zelensky: Președintele Ucrainei rămâne la Kiev și continuă să conducă țara.

Update. 22:53

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului Kirby: Urmărim cum începe invazia. Trupe rusești suplimentare se deplasează în regiune. Nu putem spune numerele. Dar numai Putin știe despre timp, deși suntem aproape de ceva.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Statele Unite s-au angajat să extindă asistența economică și umanitară pentru Ucraina, dar nu există noi anunțuri în acest sens, a spus Psaki

Pentagonul: Trupele ruse sosesc în teritorii controlate de „DPR și LPR”, dar nu depășesc linia de contact.

Știre inițială

Crimeea a închis puncte de control pentru intrarea și ieșirea cetățenilor din Ucraina, a declarat reprezentantul Radei Supreme a Ucrainei pentru drepturile omului. Potrivit acesteia, doar cetățenii ruși au voie să treacă.

Vin rapoarte îngrijorătoare din Crimeea cu privire la întregul schimb de noapte al fabricii de chimicale Titan din Armiansk care a fost evacuat. Aceasta ar putea fi o pregătire pentru o altă provocare a Rusiei. Moscova pare să nu aibă limite în încercările de a inventa pretexte pentru agresiune ulterioară.

Serviciile de informații americane au avertizat Ucraina că un atac al Rusiei este iminent.

Președintele Zelenski s-a întâlnit la Palatul Prezidențial din Kiev cu primii 50 dintre cei mai bogați oameni de afaceri din Ucraina ca să obțină sprijinul acestora. Rinat Ahmetov, miliardarul născut în Donețk, spune că va face totul să-și protejeze țara.

Ministrul de externe al Ucrainei a cerut NATO să protejeze spațiul aerian al Ucrainei, țară care nu este membră NATO.

În această noapte, jurnaliștii ucraineni au raportat că în Donețk au picat din nou comunicațiile mobile.

Este așteptată o nouă reuniune extraordinară a Consiliului European în care să fie discutată situația din Ucraina și în urma căreia să fie anunțate noi sancțiuni împotriva Rusiei.

Kuleba, ministrul de externe al Ucrainei, a făcut apel la NATO să închidă spațiului aerian deasupra Ucrainei. Dacă o astfel de cerere este acceptată, atunci în cazul unei încălcări a spațiului aerian, toate aeronavele inamice vor fi doborâte.

Blinken, într-o conversație telefonică cu Borrell, a anunțat disponibilitatea Statelor Unite, împreună cu UE, de a introduce noi sancțiuni puternice împotriva Rusiei, a spus Departamentul de Stat.

SUA vor desfășura până la 800 de soldați din Italia în țările baltice, a spus Pentagonul. Pentagonul a declarat că SUA vor disloca până la opt avioane F-35 din Germania pe flancul estic al NATO.