Publicistul Ion Cristoiu a realizat un Top al persoanelor publice care au fost ținta antenției publice în săptămâna ce tocmai a trecut. În acest top a fost inclusă și Viorica Dăncilp, despre care Ion Cristoiu spune că ar fi putut fi angajată și pe „post de modistă” la BNR.

Locul 5- prof.univ.dr. Lavinia Betea

„Se va difuza sâmbătă, 22 mai, de la ora 20.00, un interviu despre ultima ei carte, <Ultimul an din viața Elenei Ceaușescu. Agenda Tovarășei în 1989>. Este un document de intrări-ieșiri la cabinetul ei.  Lavinia Betea este cel mai bun specialist în regimul Ceaușescu din România, un cercetător extraordinar. Și eu, ca editor, i-am publicat cărți. Și sunt dezvăluiri. Cea mai interesantă este aceasta care e șocantă și anume că tovarășa își spăla lenjeria intimă înainte de a o da la spălat. Niciodată n-a dat-o direct. Al doilea este faptul că ea nu lăsa să fie atinsă, niciodată nu lăsa să i se scoată paltonul. Și cel mai interesant este că agenda arată că în fiecare zi ea era la serviciu de la ora 9 la 7 seara. Chiar muncea din punctul acesta de vedere. Sunt două personaje care apar acolo. Este Poliana Cristescu, fosta noră, care e în fiecare zi aproape, și venea din când în când și Nicu Ceaușescu. Ea venea la 9 la serviciu, Nicolae Ceaușescu venea la 8. Ea rămânea acasă de la 8 la 9, dădea dispoziții în reședință, dar nu oricui, ci unei șefe.”

Locul 4 – George Simion, copreședintele AUR

„Am înțeles că AUR participă la alegerile din R. Moldova. Da, e bine, dar el va lua voturi de la partidul Maiei Sandu. E clar că socialiștii și comuniștii nu vor merge pe unionism și că partea cu unirea este de la alte partide, partidele sau electoratul care este al Maiei Sandu. Deci din punctul acesta de vedere, el ia așa cum a luat și din electoratul PSD. După părerea mea, mai are de făcut în România. Nu știu ce face acolo în R. Moldova. Totuși AUR nu merge, sunt 10 procente pierdute la ora actuală.”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Locul 3- Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL

„Știu că multe lume s-a supărat că el l-a sunat pe ministrul Bode (n.r. pentru politiștii care au venit în control la restaurantul în care lua masa cu familia). Noi avem două posibilități de a ne raporta. La poporul olandez și la români. La un alt popor probabil că asta ar fi deranjat rău. 1. Poporului român i-a intrat în sânge intervenția. 2. Chiar dacă a vorbit de el, a dat curs unei probleme a românilor. Marea problemă a multor jurnaliști și politicieni este faptul că ei cred că trăiesc în Germania sau în țările nordice. Nu, trăiesc în România și trebuie să te adaptezi.”

Locul 2- Viorica Dăncilă, fost premier al României

„Ea a fost numită consilier al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu. N-am înțeles care e problema cu numirea ei. USR PLUS trebuia să aibă reacție când pus-o pe tanti aia (n.r. Ramona Săseanu la TVR. Se face o greșeală. Funcția de consilier la BNR poate fi și una de modă. Adică ei spun așa: Ce treabă are Viorica Dăncilă cu BNR. Nu, BNR este o instituție care scoate și cărți. Deci, din punctul acesta de vedere poate să fie și o modistă. Este totuși un fost premier al României. Nu e atât de proastă cum zic ăștia. Asta este o prostie. Totuși, în relația cu Occidentul a fost bună. Nu văd care e problema. Nu înțeleg de ce USR PLUS nu a făcut gălăgie după numirea la TVR sau în cazul ursului Arthur. Asta spune spre ce prăpastie de bulă merg ei. În bula lor de internet, cu bancurile lor, Viorica Dăncilă cutare-cutare… la restul populației, care-i problema? De aia ei nu vor crește niciodată, nu vor ajunge partid mare pentru că e un partid de like-uri. Adică acolo ei confundă votul cu like-ul. Bine, unele like-uri pot fi date și contracost.”

Locul 1- Donald Trump, fostul președinte al SUA

“L-am văzut pe fostul președinte al Americii amestecat într-o ciorbă românească, pe care nu am înțeles-o niciodată. De fapt, s-a întîmplat în felul următor. Noi, mai ales autoritățile, fiind slugi-slugi, s-au gândit ei: hai să-l implicăm pe Liviu Dragnea cu tărăboi ca să-l lovim pe Trump și să-l bucurăm pe Biden. Ce nu au înțeles ăștia care au pus la cale e următorul lucru:  marile puteri, puterile coloniale, vor să se răfuiască între ele. Adică, echipele lui Biden vor să se răfuiască el cu Trump, nu slugile. Asta nu au înțeles ei. O să vedeți, că până la urmă i-a deranjat și pe ei pentru că a fost o operațiune de lobby și n-am înțeles niciodată care era folosul. S-a dus ăla și a făcut o poză? Procurorii au două mari nevoi. Nevoia de a fi prozatori, toate rechizitoriile sunt niște proze de 2 lei,  și nevoia de a fi vedete. Adică ursul Arthur nu era un prilej, dar Donald Trump?”