Cristoiu: Graba cu care este proclamat sfârșitul pandemiei are rolul de a abate atenția. Vaccinarea e un pretext

Ion Cristoiu a comentat, vineri seara, la Aleph News, Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și a explicat de ce PNRR este în plan secund în sfera discuțiilor abordate la nivel guvernamental.

Proiectul nostru de țară este să ieșim din secolul XIX. Graba cu care este proclamat sfârșitul pandemiei, să nu mai purtăm mască, a ținut și de o abatare e atenției de la PNRR și de la eșecul campaniei de vaccinare. Vaccinarea, indiferent câți vor fi, va fi un pretext pentru a pune capăt unei atmosfere”, a spus publicistul la „Gândurile lui Cristoiu”.

El este de părere că, de acum înainte, „pericolul nu va mai fi supradimesionat mediatic”.

La ora actuală pe planetă mașinăria mediatică este uriașă. Eu nu susțin că presă a fost peste tot mituită, orice manipulator de presă cunoaște. Orice sergent major care știe la ce mușcă presa imediat face breaking news. PNRR va intra în plan secund. Noi avem nevoie de drumuri, irigații, ceilalți au trecut la pasul următor”, a subliniat ziaristul.

Unul dintre punctele unde România ar trebui să investească cel mai mult este digitalizarea, crede Ion Cristoiu.

„Cred că unul din lucrurile pe care noi am putea să le facem este digitalizare. Ea rezolva și problema energiei verzi. Scoaterea hârtiei înseamnă mare economie de pădure. Digitalizarea înseamnă reducerea circulației, înseamnă eliberarea birourilor, va fi reducere a mobilității pentru lucruri inutile. Eoliene poți să faci, în Marea Neagră am avea de trei ori mai mult decât consumă România, nu înțeleg de ce de la Cotroceni nu vine proiect de țară”, a adăugat sursa citată.