• Criticul regimului Putin a dispărut.
  • Alexei Navalnîi a fost mutat în altă închisoare.
  • Acesta a fost pus sub acuzare într-un nou dosar penal.

Criticul Kremlinului, Alexei Navalnîi, a fost transferat din închisoarea în care se afla într-un loc necunoscut, a declarat, marţi, şeful său de cabinet, potrivit Reuters.

Alexei Navalnîi a fost transferat din colonia sa penitenciară şi a fost mutat într-un loc necunoscut.

„Nu ştim unde se află acum Alexei şi în ce colonie a fost dus”, a anunţat Leonid Volkov, şeful de cabinet al lui Navalnîi, într-un mesaj pe aplicaţia Telegram.

Recomandări

HAVE MORE BABIES, SAVE THE PLANET
ATAC ARMAT ÎN RUSIA
MACRON FACE O PROMISIUNE FRANCEZILOR
UEFA, CONTRA VÂNĂTORILOR DE SELFIE
PROBLEME LA GRANIȚĂ
ORBAN, ACUZAT CĂ FOLOSEȘTE MAȘINĂRIA FRICII

Alexei Navalnîi a fost arestat în ianuarie 2021, după ce s-a întors în Rusia din Germania, unde se refăcuse după otrăvirea cu un agent neurotoxic. El pune otrăvirea pe seama Kremlinului, dar autorităţile din Rusia neagă.

În martie, Navalnîi a fost condamnat la nouă ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat de fraudă la scară largă şi sfidare a instanţei de către un tribunal.

La momentul respectiv, el ispăşea deja o pedeapsă de doi ani şi jumătate într-o tabără de prizonieri la est de Moscova pentru încălcări ale eliberării condiţionate legate de acuzaţii despre care el spune că au fost fabricate pentru a-i zădărnici ambiţiile politice.

Recent, Navalnîi a anunţat că a fost pus sub acuzare într-un nou dosar penal în urma căruia ar putea fi condamnat la 15 ani de închisoare.