• Zeci de supermarketuri și benzinării s-au închis în Marea Britanie.
  • Magazinele au rămas fără angajați, forțați să se autoizoleze.
  • Lanțurile de magazine au început să angajeze mii de oameni.

Marea Britanie trece din criza COVID-19 în criza alimentelor. Tot mai mulți oameni se plâng că rafturile supermarketurilor sunt goale chiar și în timpul zilei. De vină ar fi lipsa personalului, în condițiile în care sute de mii de oameni au primit mesaj să se autoizoleze.

Lanțul de supermarketuri Iceland a anunțat că a închis mai multe magazine după ce angajații au primit mesaj să se autoizoleze. În acestă situație ar fi o mie de oameni, adică 4% dintre angajați.

Ca să rezolve situația, Iceland este nevoită să angajeze 2.000 de oameni în zilele următoare. Aceeași problemă și cu stațiile de benzină ale companiei British Petroleum. Multe au fost închise după ce șoferii au primit mesaj de la aplicația dezvoltată de ministerul britanic al Sănătății.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

La nivel național, se pare că 1,7 milioane de angajați sunt în această situație, închiși în case. Printre ei, chiar și premierul Boris Johnson și miniștrii Sănătății și Finanțelor.

Proprietarii de magazine cer ca Guvernul să permită persoanelor vaccinate să nu se izoleze, chiar și când primesc mesaj că au intrat în contact cu o persoană infectată.

O altă soluție ar fi un program pilot, care să permită munca dacă persoanele respective se testează zilnic. Dacă lucruruile nu se rezolvă, estimările sunt că unul din cinci angajați vor fi în izolare la mijlocul lunii viitoare.