• Sute de afgani au fost primiți la bordul unei aeronave cargo ce aparține armatei SUA, ca să scape din capitala țării, Kabul, după ce talibanii au preluat controlul capitalei.
  • Oraș care de altfel, era ultimul sub controlul guvernului afgan.

640 de afgani s-au înghesuit într-o aeronavă de tipul C-17 Globemaster III, conform unei imagini procurate de către site-ul de apărare și securitate Defense One.

Zborul ar putea stabili un nou record pentru cei mai mulți oameni care ar putea fi transportați într-o singură aeronavă.

Potrivit site-ului Defense One, zborul nu era programat să aibă o evacuare atât de mare, dar câțiva afgani panicați s-au repezit la rampa semi-deschisă de pe C-17.

Oficialii din Statele Unite ale Americii au ținut să anunțe că pasagerii, inclusiv femei sau copii, au fost evacuați în siguranță din Kabul și au fost transportați către Qatar.

Mai multe videoclipuri recent dezvăluite au arătat un număr mare de oameni care reacționează la prezența avioanelor americane.

După ce talibanii au preluat controlul asupra țării, singura ieșire a fost prin aeroport și a fost asigurată de către armata SUA.