UPDATE 13.51

Gazoductul Nord Stream 2 s-a confruntat cu rezistență în cadrul Uniunii Europene, din partea Statelor Unite, precum și a Ucrainei, pe motiv că sporește dependența energetică a Europei de Rusia, refuză Ucrainei taxele de tranzit și o face mai vulnerabilă la invazia rusă.

UPDATE 13.31

„Sună tehnic, dar este un pas administrativ necesar pentru a nu putea exista o certificare a conductei și fără această certificare, Nord Stream 2 nu poate începe să funcționeze”, a spus Scholz.

Construcția proiectului de gazoduct a fost finalizată, dar proiectul mai avea nevoie de o certificare de reglementare din partea autorităților germane înainte ca gazul să poată fi livrat. Cel mai controversat proiect energetic din Europa este conceput pentru a dubla cantitatea de gaz care vine din Rusia direct în Germania, ocolind Ucraina, țară de tranzit tradițional, pe fundul Mării Baltice.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

Gazoductul a fost o sursă de dispută cu SUA, care și-au exprimat îngrijorarea că acesta sporește dependența Europei de Rusia pentru nevoile sale energetice.

UPDATE 13.20

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat marți că Germania a luat măsuri pentru a stopa procesul de certificare a gazoductului Nord Stream 2 din Rusia.

El a declarat reporterilor din Berlin că guvernul său a luat această măsură ca răspuns la acțiunile Rusiei în Ucraina.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Scholz a cerut o nouă evaluare a modului în care poate fi asigurată aprovizionarea cu energie a Germaniei. „Situația s-a schimbat în mod fundamental”. „Nimeni nu poate înlocui volumul livrărilor de gaze rusești către Europa, este imposibil”, anunță ministrul Energiei din Qatar.

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că Nord Stream 2 nu poate continua acum, în aceste circumstanțe de criză. El a spus că procesul de aprobare a fost oprit.

Președintele rus Vladimir Putin a spus că gazoductul Nord Stream 2, care așteaptă încă aprobarea autorităților de reglementare, este un proiect „pur comercial” care va consolida securitatea energetică a Europei.