• Criza energetică devine un război total și Europa ia măsuri pentru a pregăti populația pentru chinul care se preconizează în această iarnă.
  • Dacă Nord Stream se oprește, Europa rămâne cu 40% din capacitatea depozitelor goală.
  • Mai nou, a apărut și pericolul ca gazoductul Nord Stream, care trebuie să treacă printr-un proces de mentenanță în luna iulie, să nu mai repornească odată ce reparațiile se vor încheia.

Criza energetică devine un război total și Europa ia măsuri pentru a pregăti populația pentru chinul care se preconizează în această iarnă.

Dacă Nord Stream se oprește, Europa rămâne cu 40% din capacitatea depozitelor goală. Mai nou, a apărut și pericolul ca gazoductul Nord Stream, care trebuie să treacă printr-un proces de mentenanță în luna iulie, să nu mai repornească odată ce reparațiile se vor încheia.

În special, în economiile mari din vestul Europei, situația în momentul de față se apropie de panică. În Germania, data de 11 iulie, în care Nord Stream 1 urmează să reintre în lucrări de revizie, pentru circa zece zile, dar există acolo mari îndoilei că CASPRO ar relua într-adevăr reluările de gaze după această perioadă, a precizat Radu Dudău, expert în energie și director Energy Policy Group.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE

Potrivit unor surse din Guvern, acesta ar lua în calcul raționalizarea gazelor pentru companii, iar asta pare să-i sperie pe europeni.

Orice este posibil. Nu mă aștept ca acest lucru să se întâmple pentru consumatorii casei și pentru oamenii de rând, mă aștept să se întâmple pentru marii consumatori industriali, cei care cu adevărat fac diferența și care consumă cea mai mare parte a gazelor din România și din țările europene, spune Daniel Pintilie, a spus expertul în energie.