Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) Ploieşti a decis miercuri să solicite prefectului judeţului Prahova declararea stării de alertă pe raza oraşului „ca urmare a incapacităţii operatorului de salubritate de a colecta deşeurile menajere de la populaţie”.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Ploieşti, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă întrunit, miercuri, în şedinţă extraordinară, „a constatat menţinerea existenţei unei stări potenţial generatoare de situaţii de urgenţă la nivelul municipiului Ploieşti, ca urmare a incapacităţii operatorului de salubritate de a colecta deşeurile menajere de la populaţie, în contextul epidemiologic existent, situaţie identică cu starea constatată în 04.05.2021”.

CLSU a decis informarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova despre existenţa stării potenţial generatoare de situaţii de urgenţă la nivelul oraşului.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

De asemenea, s-a hotărât să se solicite acordul prefectului judeţului Prahova pentru declararea stării de alertă pe teritoriul municipiului Ploieşti.

Aceasta ar urma să fie instituită pe o perioadă de 30 de zile.

„Măsuri ce se vor adopta:

-adresa către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri Prahova cu solicitare de Notificare a rezilierii Contractului nr. 1792/13.09.2016 de delegare prin concesiune a gestionarii activităţii de colectare, transport şi transfer a deşeurilor municipale, ca urmare a neîndeplinirii obligaţiilor contractuale (…) sau adoptarea de măsuri legale cu caracter de urgenţă pentru asigurarea serviciului de salubritate la nivelul Municipiului Ploieşti;
-continuarea demersurilor începute de către Municipiul Ploieşti pentru asigurarea serviciului de curăţenie căi publice la nivelul unităţii administrativ teritoriale”, se arată în comunicat.

Conform acestuia, primarul Andrei Liviu Volosevici a solicitat Comisariatului Prahova al Gărzii Naţionale de Mediu măsuri concrete în luarea deciziilor legale care se impun împotriva operatorului local de salubritate, care „prin nerespectarea programului de colectare a deşeurilor municipale, generează un grad de poluare crescut în oraşul nostru, în această perioadă”.