• Apar tot mai multe detalii despre autorul atacului de la catedrala din Nisa
  • Atacatorul a ajuns în Europa clandestin prin insula italiană Lampedusa, pe 20 septembrie.
  • Poarta de intrare în Europa a teroriștilor este Marea Mediterană.

Principalul suspect, Brahim Aouissaoui, este un tunisian născut în 1999. Bărbatul a ajuns la Paris pe 9 octombrie, venind din Italia.

Cu doar o lună înainte de atacul monstruos din Nisa, tânărul tunisian a pozat zâmbitor în Bari. A venit cu o barcă de migranți pe 8 octombrie și a făcut poze pentru documente. Pe 9 octombrie a fost eliberat de autoritățile italiene și a ajuns cu trenul în Paris.

Procurorul antitero al Franţei, Jean-Francois Ricard, a confirmat că atacatorul este un tunisian de 21 de ani, care a ajuns în Europa prin insula italiană Lampedusa.

Trei persoane au murit în urma atacului de joi dimineaţă. O femeie de 60 de ani, un bărbat de 55 de ani, angajat al bisericii şi o femeie de 44 de ani.
În timpul atacului, autorul a strigat Allah Akbar.

Procurorul care se ocupă de caz a spus că bărbatul avea la el o copie a Coranului. Un cuţit cu o lamă de 17 centimetri folosit în atac a fost găsit lângă tunisian, împreună cu o pungă care conţinea alte două cuţite care nu au fost folosite în atac. Teroristul a fost împușcat de 14 ori.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Jean-Francois Ricard, procuror antitero: ”A fost transportat într-un spital pentru a fi operat. Este rănit foarte grav şi viaţa îi este în pericol. Când a fost arestat, avea la el un document, o hârtie de la Crucea Roşie italiană cu numele unui cetăţean tunisian născut în 1999.”