• Un traficant de droguri din Marea Britanie a fost condamnat la 14 ani de închisoare
  • Acesta reușea să transporte droguri prin Europa, folosindu-se de TIR-urile încărcate cu mărfuri legale
  • Toate operațiunile erau coordonate din propria casă, traficantul fiind foarte riguros cu distanțarea socială

Thomas Maher a fost condamnat de Tribunalul din Liverpool la 14 ani de închisoare, după ce a pledat vinovat pentru acuzațiile de trafic de droguri și spălare de bani, transmite BBC. Acesta reușea să câștige mii de lire pe săptămână, operând din propria sufragerie, folosind un chat criptat, numit Encrochat.

Serviciul de mesagerie a fost spart de Serviciile de informații fraceze, care au pus la dispoziția britanicilor conversațiile lui Maher cu alți traficanți de droguri. Pe baza acestora, Thomas Maher a fost condamnat, creând un precedent în justiția britanică. Este primul lider din rândul traficanților de droguri condamnat pe baza unor astfel de dovezi.

Transporta droguri oriunde în Europa

Maher comunica pe Encrochat cu alți traficanți din Marea Britanie, Irlanda, Danemarca, Olanda, Spania, Turcia sau Bulgaria. Agenția care se ocupă de crima organizată din Marea Britanie a precizat că acesta era „foarte influent” printre liderii altor carteluri.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Judecătorul Aubrey QC a precizat în cadrul sentinței că Maher era un „mediator de cel mai înalt rang și făcea legătura între cartelurile care aveau nevoie să transporte droguri între Irlanda și Olanda”. Acesta aranja totul prin telefon, din propria casă. TIR-uri care transportau mărfuri legale încărcau cantități enorme de droguri, iar la întoarcere aduceau plata drogurilor în bani gheață.

Acesta a fost reținut pentru că ar fi avut legătură conexiuni cu moartea celor 39 de migranți din Vietnam.

A muncit de acasă

Agenția britanică de combatere a crimei organizate spune că traficantul a fost foarte riguros cu măsurile de distanțare socială și a reușit să conducă toate operațiile din propria sufragerie.

Maher era contactat de grupările organizate care aveau nevoie să transporte rapid și discret cantități mari de droguri.