• Franța și-a sărbătorit ziua națională cu o paradă militară plină de fast.
  • Macron l-a invitat pe premierul Indiei, Modi, într-o întâlnire bilaterală.
  • Parada are loc într-un context tensionat după o serie de revolte violente.

Liberté, égalité, fraternité . Aceasta este deviza națională a republicii franceze care a luat naștere după o revoluție în care a curs sânge pentru libertate.

Declanșată împotriva monarhiei după Căderea Bastiliei pe 14 iulie 1789, urmată de teroarea iacobină și încheiată cu războaiele napoleoniene, revoluția franceză a dat naștere modernității în Europa a tot ce înseamnă drepturi, libertăți și sistem social.

La Paris, după o perioadă de revolte violente, francezii au petrecut cu fast de ziua națională într-o paradă fastuoasă. Președintele francez, Emmanuel Macron, l-a invitat pe premierul indian Modi, să ia parte la festivitățile zilei naționale de 14 iulie.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
CINE-I „DI VINĂ”?
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

Macron l-a primit pe premierul Indiei la Palatul Elisee, într-o întâlnire bilaterală în care s-a discutat despre războiul ruso-ucrainean și impactul conflictelor asupra celor mai vulnerabile state: 

„Cred că împărtășim o preocupare comună cu privire la riscul fragmentării comunității internaționale, în special în contextul războiului condus de Rusia în Ucraina. Avem același obiectiv să căutăm o pace de durată și să răspundem la efectele războiului de agresiune asupra celor mai vulnerabile națiuni, în special în ceea ce privește securitatea alimentară și capacitatea de finanțare”.