• Proiectul de legi pus la punct de Cătălin Predoiu a supărat o parte dintre magistrați.
  • Predoiu a declarat că va desființa Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție.
  • Toate modificările ar trebui consultate cu toți cei implicați în acest proces.

Mulți se gândesc că legile justiției nu au treabă cu ei, și nici ei cu ele. Așa să fie! Însă nimeni nu poate anticipa când o să aibă nevoie de un avocat sau de un judecător care să îi facă dreptate.

Până una alta, proiectul de legi pus la punct de Cătălin Predoiu a supărat o parte dintre magistrați.

CSM, cel mai înalt for, a anunțat că este îngrijorat de modul în care proiectele sunt puse în dezbatere. Desigur, Predoiu a venit și cu o replică.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII
CE „MIAU” FĂCUT...

Care este nemulțumirea CSM și cum a răspuns ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, la acestea

CSM reproșează că ministrul Justiției a adus un proiect de modificare a legilor Justiției, fără a vorbi cu judecătorii din instanță, cu procurorii din Parchete, pentru a vedea exact care sunt problemele pe care trebuie să le resolve.

De altfel, toate modificările ar trebui consultate cu toți cei implicați în acest proces. Rămâne de văzut cum va acționa Predoiu. Replica sa la criticile aduse de cei din CSM a fost că este deschis dezbaterilor până în luna martie, iar CSM poate veni cu propuneri.

Predoiu a declarat că va desființa Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție sau Secția Specială, așa cum o știu mulți.

Dacă această structură va fi desființață, toate dosarele la care lucrează procurorii de acolo vor fi transferate către DNA, către DIICOT, lucru de altfel criticat de către magistrați.

Altă modificare vizează eliminarea schemei de pensionare anticipată a magistraților. De asemenea, Predoiu vrea ca membrii CSM să se întrunească de câteva ori pe an, și nu săptămânal, așa cum este în present.

Ei se întâlnesc săptămânal sau o data la 2 săptămâni pentru a discuta problemele din sistem.