• Vaccinul devine din voluntar, obligatoriu
  • În Franța actul este deja numit „noul pașaport”
  • Accesul în anumite locuri va fi restricționat fără el

Ce e voluntar devine obligatoriu. Cam așa ajunge situația și cu vaccinul anti-covid.

Ne uităm la imagini incredibile în vremea pandemiei. Într-unul din centrele mondiale ale luxului, oamenii stau grămadă la cozi ca să obțină un lucru cu două efecte.

Vaccinul – bun ca să ajute în lupta anti-covid. Al doilea efect e adeverința de vaccinare. În Franța actul este deja numit „noul pașaport”. Cum altfel, dacă accesul în anumite locuri va fi restricționat fără el.

Mai e un aspect care ne interesează. În România, nu te apără niciun fel de legislație în cazul unor posibile erori.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Sorina Matei, corespondent Aleph News: „Și în Dubai se pune aceeași discuție, dacă vaccinul voluntar devine obligatoriu, ca să călătorești. Ca să te urci îți va trebui acest „pașaport”, după cum îl numește presa internațională. „Pașaportul” va deveni cumva obligatoriu: obligatoriu să te urci în avion, să te duci la serviciu, să te duci la dentist, să te duci la magazin. Se pune această discuție tot mai accentuată în rândul oamenilor din zona economică, ca acest vaccin să devină obligatoriu. Șefii companiilor americane spun că „da, nu putem obliga angajații să se vaccineze, din cauza libertăților fundamentale”, dar „pot da anumite facilități: bănești, zile libere”. Așa devine vaccinul din voluntar, obligatoriu. Oamenii se uită la reacțiile adverse. Parlamentul României, de 3 ani, indiferent de cine e la guvernare, nu e în stare să facă un proiect de lege al vaccinării.”