• Tower of London, vizitat anual de peste 3 milioane de turiști, este acum pustiu.
  • Amanda, gardian la Tower of London, resimte lipsa turiștilor când vine vorba de bani.
  • Lara Legros, specialist în fintech, este îngrijorată de starea economiei.

Londra suspină după turiști. Orașul, altă dată plin de oameni fericiți veniți în vacanță, e acum pustiu.

În Turnul Londrei, principala atracție a Angliei, care atrăgea anual peste 3 milioane de turiști e o liniște apăsătoare. Asta spune și Amanda Clark, unul dintre gardienii castelului.

Amanda Clark: „Este cu adevărat extraordinar cum ceva atât de mare și popular este atât de liniștit și de gol. A fost o perioadă de timp destul de dificilă, să știți. Nu uitați că suntem clasificați drept închisoare, palat, cetate, iar în ultimele luni s-a simțit destul de sufocant, pentru că nu a fost nimeni aici, în afară de puțini paznici Yeoman și câțiva angajați care să mențină locul în funcțiune”

Amanda este îngrijorată și din punct de vedere financiar. 70% din veniturile lor provin din vizitele turiștilor străini.
Larei Legros, specialist în tehnologie financiară, îi place orașul fără turiști, însă și pe ea o îngrijorează situația financiară.

Lara Logros, specialist în tehnologie financiară: „Chiar îmi place Londra fără turiști, dar sunt puțin îngrijorată de impactul economic pe termen scurt și pe termen lung. Așadar, aș vrea să fie deschisă Londra, pentru ca toată lumea să se poată bucura din nou.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN