• Prefectul Capitalei, Alin Stoica, s-a întrunit cu Comitetul pentru Situații de Urgență al Muncipiului București
  • Vom avea nevoie din nou de adeverință
  • Există patru astfel de documente-tip

UPDATE 14:35

Premierul României, Florin Cîțu, a declarat că restricțiile vor intra în vigoare începând cu data de 28 de martie, duminică.

Florin Cîțu: „Astăzi se va publica hotărârea în Monitorul Oficial, însă, având în vedere timpul scurt pe care l-ar avea operatorii economici la dispoziție să se pregătească, am avut o discuție cu domnul Arafat și am stabilit ca aceste măsuri să fie aplicate de duminică, 28 martie.”

ȘTIREA INIȚIALĂ

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, s-a întrunit cu Comitetul pentru Situații de Urgență al Muncipiului București (CMBSU) pentru a implementa în București măsurile decise la nivel central.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Astfel, Guvernul a modificat lista restricțiilor care se impun odată cu creșterea numărului de infecții cu virusul SARS-CoV-2. Bucureștiul se încadrează, pentru moment, în intervalul 4-7,5 la mie.

Conform acestor noi restricții, circulația persoanelor în afara locuinței este permisă doar în intervalul orar 05:00-20:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Tot în aceleași zile, operatorii economici au voie să funcționeze doar până la ora 18:00. Activitatea sălilor de sport/fitness este suspendată până când rata de infectare a localității scade sub 3,5 la mie.

Dacă se depășește și pragul de 7,5 la mie, aceste restricții vor fi aplicate în toate zilele săptămânii.

Așadar, vom avea nevoie din nou de adeverință. Există patru astfel de documente-tip, două de la angajator și două pe propria răspundere, în funcție de rata de incidență a localității.

Modelul de declarație indiferent de rata de incidență

Download – modelul de declarație pe proprie răspundere
Download – modelul de adeverință de la angajator

Modelul de declarație pentru localitățile care depășesc 4 la mie (vineri, sâmbătă, duminică) sau 7,5 la mie (toate zilele)

Download – modelul de declarație pe propria răspundere
Download – modelul de adeverință de la angajator

Restricțiile vor intra în vigoare duminică, iar aplicabilitatea lor va înceta atunci când rata de infectare scade sub 3,5 la mie.