• Astăzi este ultima zi de campanie în SUA.
  • Alegătorii nu votează direct pentru candidați, ci pentru electori.
  • În total, în colegiul electoral sunt 538 de electori.

Cum arată sondajele celor doi candidați în prezent și cum erau cele din 2016, atunci când Trump s-a duelat cu Hillary Clinton,

„Într-un cuvânt, prost. Pentru Donald Trump. Potrivit Real Clear Politics, Joe Biden are un avans mediu, la nivel național, de 7,2 la sută. Actualul președinte stă cel mai bine în sondajul făcut de Rasmussen, cu doar 3 procente în urma rivalului democrat. În partea cealaltă, sunt studiile făcute de YouGov și Reuters, sunt Joe Biden are un avans de 11, respectiv 10 la sută. În 2016, situația era un pic altfel. Hillary Clinton avea un avans mai mic și foarte puține sondaje o dădeau cu peste 50 la sută din intențiile de vot. În cazul lui Biden, aproape toate spun că va lua majoritatea voturilor”, a spus Alin Borcea, corespondent Aleph News.

Ultima zi de campanie pentru Donald Trump și Joe Biden

„Donald Trump încheie ultima zi de campanie în forță. Are planificate cinci mitinguri de campanie, toate în swing states, acele state care înclină balanța la fiecare scrutin prezidențial. În total, 14 state sunt încă indecise.
Sunt două evenimente în Michigan, unul în Wisconsin, unul în Carolina de Nord și cireașa de pe tort, în Scraton, Pennsylvania.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Joe Biden va face doar un miting în Philadelphia, cel mai mare oraș din Pennsylvania, unde au fost săptămâna trecută proteste Black Lives Matter. Barack Obama îl va reprezenta pe Biden în Georgia și Florida. Aici, sondajele sunt foarte confuze, deoarece este cursa foarte strânsă. Vreau să menționez aici sondajele făcute de Trafalgar Group, care sunt împotriva tendințelor. Adică îl dau pe Trump drept câștigătorul alegerilor. Așa s-a întâmplat și în 2016”, a încheiat corespondentul Aleph News.