• Astăzi este Ziua Internațională de Luptă împotriva Violenței Domestice
  • Victimele acestei violenței domestice nu sunt doar cifre într-o statistică dureroasă.

Au avut un chip, un nume și o poveste. O poveste care s-a sfârșit tragic. Sunt femei care au pierdut lupta.

Nici măcar un bărbat nu e mai presus de tine, nu are drept de viață și de moarte asupra ta. Niciun bărbat nu are voie să lovească o femeie.

Mina Olaru a fost omorâtă în 2013, chiar în coaforul în care lucra. Fugise de soțul care o maltrata și s-a refugiat într-un centru pentru victime. Dar bărbatul a găsit-o și s-a răzbunat.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Nicoleta Botan avea doi copii. A fost ucisă, în 2018, în grădinița din București pe care o conducea. Acolo se refugia câteodată din calea soțului agresiv. Niciun ordin de protecție nu a putut însă s-o apere.

Irina Andrei a fost omorâtă în propria casă, din Ilfov. La 6 dimineața, ca să se asigure că sunt cât mai puțini martori, soțul violent a intrat în casă prin pod. A ucis-o cu un cuțit, apoi a fugit.

La începutul acestui an, Liliana Mateescu, mamă a doi copii, a fost omorâtă în Spania de partenerul ei.

Cristina Vișan era din Galați. Avea 25 de ani când soțul ei, un italian de 46 de ani, cu care trăia în Germania, a omorât-o. Vecinii au auzit țipete, au anunțat poliția, dar pentru Cristina a fost prea târziu.

Alina Harja era din Bârlad, dar trăia în Spania. Fostul partener, român și el, a înjunghiat-o în plină stradă.

Mădălina Neacșu a fost omorătâ în bătaie de soțul ei. Bărbatul le-a spus polițiștilor că s-a înecat cu un os de pește. Dar ea avea răni grave la cap și sângera puternic.