• Raed Arafat: „La intrare în țară sunt persoane care îndrăznesc să prezinte la DSP și la Frontieră documente false.
  • Ema Prifca, organizator Electric Castle, spune că și-au luat măsuri să prevină fraudarea documentelor.
  • Dacă vii dintr-o țară aflată în zonă roșie, știi că doar certificatul de vaccinare te scapă de carantină.

30 de oameni au încercat să intre în România cu certificat fals, care atesta că au trecut prin boală. Culmea: toți în același timp. Și mai curios e faptul că toți 30 au folosit același zbor din Marea Britanie. Datele au fost făcute publice de șeful DSU, Raed Arafat.

Dacă vii dintr-o țară aflată în zonă roșie, știi că doar certificatul de vaccinare te scapă de carantină. Dar dacă vii din zonă galbenă, poți prezenta fie adeverința de vaccinare, fie documentul că ai trecut prin boală, fie testul RT PCR negativ.

„La intrare în țară sunt persoane care îndrăznesc să prezinte la DSP și la Frontieră documente false. (…) Când vii în țară și ești în stare chiar să prezinți un document fals înseamnă că nu te interesează nimic, înseamnă că tu vii și ești dispus să răspândești boala, să răspândești totul (…), vii să stai în familie și să spui că eu i-am șmecherit la graniță și am trecut și nu mai trebuie să stau în carantină. Acest lucru este foarte grav.”, a spus Raed Arafat.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

De aceste acte ai nevoie să intri la un spectacol, la un eveniment sportiv, un meci de fotbal sau un festival.

Ema Prifca, organizator Electric Castle, spune că și-au luat măsuri să prevină fraudarea documentelor, deși nu e treaba lor. Festivalul Electric Castle are loc în perioada 6 – 15 august la Bonțida.

Noi, la Electric Castle ne asigurăm că toată lumea care dorește să participe la festival o poate face în deplină siguranță. Se poate. La Electric Castle nu au de ce să falsifice certificatele de vaccinare, în condițiile în care se poate intra pe bază de testare, iar testarea cu antigen o oferim gratuit”, a explicat Ema Prifca, organizator Electric Castle.