• Spitalul modular de la Lețcani ar fi putut degrava secțiile ATI din Moldova
  • Pe 7 septembrie a fost inaugurat prima dată, dar nu a funcționat după
  • Pe 16 octombrie, chiar Nelu Tătaru s-a dus să inaugureze spitalul, care a funcționat fără ATI , chiar scopul principal pentru care fusese făcut

Cum au gestionat toți cei responsabili problema spitalului mobil de la Lețcani. Întâi au plătit 13 milioane de euro. În ideea că Spitalul mobil ar fi putut degreva secțiile ATI din Moldova. Inclusiv pe cea de la Piatra Neamț, care era plină de câteva săptămâni.

Pe 7 septembrie a fost inaugurat prima dată. N-a funcționat după. Apoi a fost sfințit. Nici atunci nu s-a deschis. Iar pe 16 octombrie chiar Tătaru s-a dus să inaugureze unitatea medicală. Așa a mers. Imediat, după a treia inaugurare a fost adus un pacient, o femeie cu COVID.

Dar, spitalul a funcționat fără ATI , chiar scopul principal pentru care fusese făcut. Motivul: nu există stații de oxigen pentru pacienții în stare gravă. Președintele Consiliului Județean Neamț îl acuză pe ministrul Sănătății că a pus bețe-n roate și susține că asta a costat vieți.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Ionel Arsene, președinte CJ Neamț: „Asta spun de trei săptămâni de zile, pentru numele lui Dumnezeu, avem un spital modular de la Lețcani unde avem 250 de paturi, din care 103 pentru ATI și stă gol. Ministrul Tătaru Nu a binevoit să aprobe sumplimentarea posturilor pentru personalul medical. Ăsta e adevărul. DSP Iași a dat avizul pentru funcționareea acestui spital, dar după trei zile controalele trimise de ministrul Sănătății l-au închis. Un război politic pe care Guvernul României nu a înțeles că în aceste momente trebuie să lăsăm politica deoparte și să salvăm vieți.”

Dar, surprinzător, într-o situație de urgență maximă, s-au găsit soluții pentru a deschide spitalul din Lețcani.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: „Spitalul Modular de la Lețcani poate fi folosit pentru a ajuta victimele? Spitalul poate fi folosit. Acum se face acest transfer.

Carmen Dorobăț: „În momentul de față la secția exterioară de la Lețcani suntem pregătiți să primim șase pacienți care s-au aflat în situația tragică de la Piatra Neamț. Totul este organizat aici la Lețcani, avem tot ce ne trebuie pentru a ingriji pacienții cu SARS-CoV-2 doi, am adus personal de acasă.”