• Poliţiştii locali au descoperit în Mamaia două autoturisme care aveau demontate plăcuţele de înmatriculare.
  • Acestea erau staţionate într-o parcare publică, sistematizată, marcată corespunzător şi cu panouri informative pentru achitarea taxei de parcare.
  • Pentru unul dintre contravenienţi s-a dispus şi măsura ridicării şi transportării autovehiculului în parcul auto al municipalităţii.

Poliţiştii locali au descoperit în Mamaia două autoturisme care aveau demontate plăcuţele de înmatriculare. Acestea erau staţionate într-o parcare publică, sistematizată, marcată corespunzător şi cu panouri informative pentru achitarea taxei de parcare.

„Poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Generale Poliţia Locală Constanţa au depistat în Staţiunea Mamaia, în zona Summerland, două autoturisme care aveau demontate plăcuţele de înmatriculare. Acestea erau staţionate într-o parcare publică, sistematizată, marcată corespunzător şi cu panouri informative pentru achitarea taxei de parcare. Cei doi turişti veniţi în vacanţă în staţiunea Mamaia s-au gândit că aceasta este cea mai bună modalitate de a economisi nişte bani, neachitănd taxa de parcare. Dar cum nu au vrut să primească nici amendă pentru acest lucru şi-au scos numerele de înmatriculare. Din nefericire pentru ei, însă, poliţiştii locali au procedat la identificarea acestora şi i-au sancţionat contraventional cu suma de 500 lei, fiecare, pentru încălcarea prevederilor H.C.L nr.123/2021”, anunţă Primăria municipiului Constanţa.

Pentru unul dintre contravenienţi s-a dispus şi măsura ridicării şi transportării autovehiculului în parcul auto al municipalităţii.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Aşadar, conducătorul auto a fost nevoit să scoată mai mulţi bani din buzunar: tarif ridicare maşini – 450 de lei, tarif transport maşini – 120 de lei, tarif depozitare maşini/zi – 60 de lei. Celălalt conducător auto s-a prezentat la maşină, fapt pentru care nu s-a mai dispus măsura complementară de ridicare. Pentru ca astfel de incidente să nu strice vacanţa nimănui, vă rugăm să efectuaţi plata parcării! Aducem la cunoştinţa opiniei publice faptul că ocuparea unui loc de parcare în parcările cu plata cu tarif orar fără achitarea taxei de parcare sau după expirarea perioadei pentru care a fost făcută plata constituie contravenţie şi se sancţionează conform actelor normative în vigoare”, arată comunicatul de presă.