• Atacurile de la 11 septembrie nu au schimbat numai viețile a milioane de oameni, ci și modul în care organele
    legii acționează.
  • După tragedia din 2001, oficialii din New York au dezvoltat o nouă strategie de intelligence.
  • Se pot preveni, mai rapid, orice fel de atacuri.

Atacurile teroriste din 11 septembrie 2001 nu au schimbat doar viețile a milioane de oameni, ci și modul în care acționează organele de aplicare a legii. După tragedia din 2001, autoritățile newyorkeze au început să dezvolte o strategie de informații menită să ajute la colectarea rapidă de informații care vor putea preveni mai rapid orice atac.

Care sunt schimbările de strategie ale americanilor

În primul rând, sistemul de securitate a suferit modificări. Poliția din New York a mărit numărul camerelor de supraveghere, a instalat cititoare pentru plăcuțele de înmatriculare ale mașinilor la punctele de intrare iar ofițerilor le-au fost oferite telefoane inteligente, prin care au acces la înregistrări și informații. Aceste progrese, alături de altele, au fost dezvoltate din bani federali.

Din 2017, în fiecare an, Departamentul de Poliție din New York a investit mai bine de 300 de milioane de dolari în intelligence și în lupta împotriva terorismului. În 2021, își propun să aloce chiar o sumă mai mare.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
CE „MIAU” FĂCUT...
UNDE MERGI AZI?
ORADEA CHEAMĂ DIASPORA ACASĂ
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS

Cât de eficiente sunt aceste modificări?

Eficiența acestora s-a resimțit imediat. NYPD a oprit 51 de posibile atentate teroriste care erau orchestrate fie din New York, fie din orașul din care teroriștii acționau și vizau New York-ul, după cum spune John Miller, comisarul adjunct pentru informații și combatere a terorismului.

Și 25 dintre aceste incidente au avut loc în ultimii cinci ani. Instrumentele anti-teroriste ale departamentului sunt, de asemenea, utilizate pentru a rezolva mai multe tipuri de infracțiuni.