Cum au reacționat liderii politici la vestea demisiei lui Orban. Marcel Ciolacu: „Atât de iresponsabil”

  • Orban: „Am luat decizia astăzi să-mi depun mandatul de prim-ministru”.
  • Ciolacu: „Atât de iresponsabil”.
  • Kelemen Hunor: „Și-a asumat eșecul pentru PNL”.

Premierul Ludovic Orban și-a dat demisia aseară.

Am luat decizia astăzi să-mi depun mandatul de prim-ministru. Decizia mea de astăzi vreau să arate un lucru foarte clar că nu mă cramponez de funcția de prim-ministru, că negocierile care vor urma trebuie să ducă la un guvern format din formațiunile politice de centru-dreapta. Obiectivul pe care îl am este acela de a construi o majoritate parlamentară care să nu cuprindă PSD.”, a declarat acesta.

Orban, criticat de președinții partidelor politice

Reacțiile președinților celorlalte partide nu au întârziat să apară.
Marcel Ciolacu, președintele PSD, spune că Orban și-a ales cel mai prost moment posibil pentru a demisiona.

„Să fii atât de iresponsabil, un prim ministru, ești demintar al statului. Să pleci din funcția de prim-ministru, în plină pandemie și să lași un guvern care avea drepturi depline. Deci, noi vom sta cu un guvern interimar timp de o lună de zile, în plină criză economică.”, a spus Ciolacu.

O replică dură a venit și din partea deputatului USR, Emanuel Ungureanu. Acesta a salutat demisia lui Orban, despre care a spus că a gestionat catastrofal pandemia, iar acum PNL va trebui sa vină cu un nume serios pentru postul de premier.

Kelemen Hunor salută decizia premierului

La râdul său Kelemen Hunor, președintele UDMR, a declarat prin telefon, la Marius Tucă Show, că salută decizia premierului.

„Demisia prim-ministrului este un gest de normalitate. PNL a obținut un rezultat mai slab decât era de așteptat și atunci și-a asumat această răspundere. Din acest punct de vedere, „Jos Pălăria”, respect pentru Ludovic Orban că și-a asumat eșecul pentru PNL.”, a declarat Kelemen Hunor.

Hunor a mai spus că vor urma discuții și propuneri din partea PNL. Dacă UDMR va fi chemat, va participa la discuții pentru formarea noului guvern.

După demisia lui Ludovic Orban, Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Nicolae Ciucă premier interimar.

Ciucă este general de armată și în cabinetul Orban a ocupat funcția de ministru al Apărării.