• Cercetătorii de la Universitatea din Southampton atribuie anduranța Terrei norocului
  • Din 100.000 de planete, doar 8.7% au dus până la final un ciclu de evoluție a climei
  • Majoritatea planetelor nu ar putea să facă față la o schimbare de climă

Cum de există în continuare viață pe Terra? Cercetătorii au acum un răspuns: suntem norocoși! Șansele ca planeta noastră să reziste unui ciclu de evoluție a climei ar fi de sub 10%. Și totuși, încă existăm.

Studiul cercetătorilor

Sebastian Ujică, corespondent Aleph News: „Știm că planeta noastră are 3 miliarde de ani. Ceea ce au descoperit cercetătorii e că majoritatea planetelor nu ar putea să facă față unei schimbări a climei. Cum și-au dat seama? Au creat o simulare pe calculator.

Au introdus datele a 100.000 de planete ca să vadă câte ar rezista unei schimbări a climei. Doar 8.7% dintre planete au făcut față. Faptul că Pământul are o temperatură care permite viața este practic, un noroc pur. În cazul unei schimbări climatice pe Pământ, viața ar înceta să mai existe. Cu excepția cazului în care Planeta noastră este în acest procent de 8.7%”.

Recomandări

TRUMP RESPINGE SONDAJELE
DIASPORA FACE DIFERENȚA
VIITORUL MOLDOVEI SE DECIDE
NOVO, CONTRA OBEZITĂȚII
SĂNĂTATE CU ORICE CHIP
UNDE MĂNÂNCI AZI?

Efectele acestei descoperiri

Sebastian Ujică, corespondent Aleph News: „În primul rând, ne arată că șansele să găsim o planetă similară cu a noastră sunt foarte mici. Ar trebui ca temperatura de pe planeta descoperită să rămână la aceleași valori, fie să fie unul dintre acele cazuri în care o planetă a supraviețuit unei schimbări a evoluției climei. Cred că din acest studiu trebuie să rămânem cu ideea că nu ar mai trebui să ne forțăm norocul.”

Statistici

  • 100.000 planete generate pentru simulări
  • Doar 8.700 au trecut peste un ciclu de evoluție a climei
  • Doar 4.500 au trecut peste 10 cicluri de evoluție a climei