• Nu toată lumea are luxul de a petrece Crăciunul în familie, cu atât mai puțin deținuții, pentru care această perioadă a anului poate fi deosebit de dificilă.
  • Sărbătorile continuă cu mese de Crăciun și vizite suplimentare pentru deținuți.
  • De asemenea, în această perioadă se intensifică schimburile între deținuți pentru lucruri precum ciocolata.

Nu toată lumea are luxul de a petrece Crăciunul în familie, cu atât mai puțin deținuții, pentru care această perioadă a anului poate fi deosebit de dificilă. Potrivit Zoukis Consulting Group, care lucrează cu deținuții în perioada în care aceștia sunt încarcerați, penitenciarele din Statele Unite au unele dintre cele mai violente și inumane închisori”.

În ciuda acestui fapt, gardienii și deținuții încearcă în continuare să aducă puțină veselie festivă, dar în închisori, acest lucru este mai ușor de spus decât de făcut. Zoukis spune: Aceste instituții sunt pline de tensiune și conflict constant. Animozitatea rasială și disputele teritoriale orientate geografic sunt, de asemenea, frecvente”.

Scenaristul și regizorul documentarului White Boy de pe Netflix, Seth Ferranti, a împărtășit cu Mirror experiența sa de Crăciun în spatele gratiilor și a spus că viața în spatele gratiilor de Crăciun nu a fost întotdeauna rea. Seth a spus: Unii deținuți așteaptă cu nerăbdare să o facă, unii își amintesc unde se află. Unii tipi se închid în închisoare, fără comunicare cu exteriorul, iar în preajma sărbătorilor este cel mai greu pentru ei. De obicei, primeam vizite de sărbători, așa că totul era bine.”

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Sărbătorile continuă cu mese de Crăciun și vizite suplimentare pentru deținuți. De asemenea, în această perioadă se intensifică schimburile între deținuți pentru lucruri precum ciocolata. Probabilitatea ca deținuții să sărbătorească Crăciunul pornește de la administrație”, precum și dacă sunt deschiși la o atmosferă festivă”, a spus Ferranti.

În închisorile federale din anii ’90 obișnuiau să dea aceste pungi mari de Crăciun cu bomboane și alte lucruri de acest gen. Îmi amintesc că așteptam cu nerăbdare schimbul în fiecare an. Schimbam bomboane care nu-mi plăceau cu bomboane care îmi plăceau. Ar fi fost lucruri exclusive pe care nu le puteai obține în incintă sau chiar în sala de vizită.”

Ferranti a fost încarcerat pentru rolul său în conducerea unui imperiu LSD. Poate fi festivă până la un punct. Unitățile, dacă nu și celulele, sunt decorate. Unii băieți sunt frământați, alții au inima ușoară sau cât de ușoară poți fi în spatele zidului. Am fost în locuri unde este foarte decorativ și în altele unde nu este nimic. Nu întotdeauna este vorba de ceea ce vor deținuții, de cele mai multe ori este vorba de ceea ce face sau permite personalul.”

Potrivit lui Ferranti, una dintre cele mai mari zone cu potențial de violență este aceea în care se decide cine alege la ce televizor să se uite în preajma Crăciunului. Amintindu-și de certurile de familie din afara închisorii, el spune că mizele sunt ridicate atunci când sunt atât de mulți infractori violenți înghesuiți împreună.

Bărbații se vor bate pentru televizor pentru orice, dar se iau la harță mai ales de Crăciun. Este vorba de a face o demonstrație. Și de a lua atitudine”, a spus el.