• România nu ia atitudine cu privire la situația din Belarus
  • Klaus Iohannis: Trebuie să discutăm despre sancțiuni și investigații
  • Liviu Moșteanu: Belarus este un stat terorist în urma ultimelor zile
  • Virgil Guran: Orice opozant e tratat ca un dușman al poporului

România rămâne în continuare tăcută privind situația gravă din ultimele zile din Belarus. Chiar și atunci când toții lideri europeni au pus punctul pe ,,i’’, Klaus Iohannis a evitat. La sesiunea extraordinară a Consiliului European, în aproximativ 6 minute de discurs a vorbit despre tot, mai puțin despre Belarus.

Doar spre sfârșit, președintele a decis să spună câteva cuvinte despre subiect.

„Din păcate, situația avionului deturnat în Belarus este ceva nemaiîntalnit și este clar că trebuie să discutăm despre sancțiuni despre investigații. Vor fi discuții destul de complicate. Vă mulțumesc. Vă doresc tuturor multă sănătate“, a spus Klaus Iohannis.

La nivel național, cu excepția comunicatului MAE, atât premierul cât și majoritatea liderilor politici au rămas tăcuți. Am încercat să discutăm cu o parte dintre ei. Liderul PSD, Marcel Ciolacu a preferat să nu abordeze subiectul. Are alte priorităţi în acest moment.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

În schimb, Liviu Moșteanu de la USR PLUS a criticat deciziile preşedintelui din Belarus, iar PNL a evitat elegant subiectul.

„Belarus știam cu toții că este o dictatură, dar ce am aflat de ieri este că Belarus este un stat terorist pentru că s-a comportat ca un stat terorist prin actul de piraterie pe care l-am vazut cu toții. Sper să vedem zilele astea niște decizii radicale luate de leaderii europeni“, a spus Liviu Moșteanu, liderul USR PLUS.

Este logic că în momentul în care cenzurezi presa, este clară situația că nu mai există o democrație reală. Văd că orice opozant este tratat ca un dușman al lui, al poporului“, a spus și Virgil Guran, vicepreședinte PNL.