„Cum evităm astfel de tragedii?”. Orban îi ignoră pe reporteri și îi dă cuvântul lui Tătaru: „Mă scuzați, domnul ministru vă stă la dispoziție”

guvernul-orban Foto: Mediafax
  • Ludovic Orban a oferit declarații alături de Nelu Tătaru
  • Orban spune că mai multe spitale vor deveni suport Covid, iar personalul ATI va fi suplimentat
  • Orban a declarat că Guvernul este dispus să finanțeze toate lucrările necesare pentru ca tragediile să nu se repete

Ludovic Orban a declarat, în urma discuțiilor cu autoritățile responsabile, că se va urmări conformitatea cu reglementările privind funcționarea secțiilor ATI și că vor exista controale în spitale.

„Am discutat foarte clar ce urmărim. Urmărim practic conformitatea cu reglementările privind funcționarea secțiilor ATI. În urma acestor controale va exista un plan de conformare care va fi adus la cunoștință managerilor spitalelor. Orice reparație, orice achiziție, orice modernizare necesară, va fi inclusă în acest plan de conformare. Am discutat posibilitatea de a deconta aceste cheltuieli printr-o finanțare europeană nerambursabilă.

Am discutat situația pe fiecare județ, câte paturi de ATI sunt, câte paturi sunt disponibile. Am discutat situația personalului și a posibilităților de recrutare de personal suplimentar pentru ATI. În urma acestei analize va crește capacitatea de tratament, inclusiv de noi spitale care vor deveni suport Covid”, a spus Orban.

Întrebat ce va face statul pentru ca aceste tragedii să fie evitate, Orban a răspuns scurt, după care i-a predat cuvântul ministrului Tătaru: „Suntem dispuși să finanțăm toate lucrările necesare, lucrări de mententanță și de service, astfel încât să nu existe probleme. Mă scuzați, domnul ministru Tătaru vă stă la dispoziție”.