Cum explică Ministrul Sănătăţii gestionarea crizei de la Victor Babeş: „Esenţial este să ajuţi, nu se putea face mai mult”

Sursa foto: Profimedia
  • Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a explicat modul în care autorităţile au gestionat criza de la Spitalul Victor Babeş.
  • Vlad Voiculescu: La spital ne-am interesat dacă putem ajuta şi am cerut ca familiile şi Poliţia să fie anunţate.

Ministrul Sănătăţii a organizat o conferinţă de presă la aproximativ 24 de ore după producerea tragediei de la Spitalul Victor Babeş. Vlad Voiculescu a explicat ce a făcut imediat după ce a aflat despre incident.

„Primul lucru a fost să sun să mă asigur că sunt alte locuri în alte spitale. Prioritatea a fost să găsim locuri pentru pacienţi. La faţa locului am încercat să văd dacă există explicaţii suplimentare, dacă Poliţia a fost informată şi dacă familiile victimelor au fost anunţate”, a explicat Voiculescu.

Ministrul Sănătăţii a explicat şi de ce informaţii despre incident au fost publicate pe parcursul serii.

„Eu am aflat în jurul orei 18.00. Eu am solicitat să fie anunţată Poliţia. La spital ne-am interesat dacă putem ajuta şi am cerut ca familiile şi Poliţia să fie anunţate. Esenţial este să ajuţi, apoi să anunţi organele care au atribuţii şi familiile, apoi să anunţi presa. Nu se putea face mai mult”, a precizat ministrul Vlad Voiculescu.

De asemenea, Vlad Voiculescu susţine că nu a fost invitat să participe la conferinţa de presă care a avut loc la miezul nopţii la Palatul Victoria.

„Cred că premierul l-a invitat pe dr. Raed Arafat la conferinţa de presă pentru că el este implicat direct în operarea acestei unităţi mobile de Terapie Intensivă, să ofere toate detaliile tehnice. Dacă m-ar fi invitat, aş fi mers, dar înţeleg foarte bine care au fost motivele pentru care l-a invitat pe Raed Arafat şi cred că explicaţiile de ieri au fost binevenite”, a mai spus Vlad Voiculescu.

Trei persoane au murit la Spitalul Victor Babeş din cauza unei probleme care a provocat întreruperea aparatelor de oxigen din unitatea ATI mobilă.