Premierul Florin Cîţu anunţă că bugetul pe anul 2021 va fi prezentat săptămâna viitoare. Şeful Guvernului spune că întârzierile au apărut deoarece nu este un buget simplu, acesta având rolul de a repara anomaliile din ultimii patru ani.

Prim-ministrul Florin Cîţu susţine că încă se lucrează la bugetul pe anul 2021. Premierul a declarat la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului că este un buget care repară anomaliile din trecut şi a oferit exemplul cheltuielilor cu salariile care în ultimii patru ani s-au dublat.

Nu este un buget simplu, este un buget care se uită pe teren la perioada 2021-2022, care începe să repare anomalii introduse în legislaţia din România în ultimii patru ani. Vă dau un exemplu, cheltuielile cu salariile s-au dublat în perioada 2016-2020 (…) Nu cred că s-au dublat veniturile în ultimii patru ani de zile, economia nu a avut o dinamică dublă în ultimii patru ani de zile, dar cheltuielile de personal s-au dublat. Trendul este să reaşezăm structura economiei, să continuăm să investim, este un buget care are o sumă pentru investiţii mai mare decât anul trecut, anul trecut a fost o sumă de record”, a declarat premierul Florin Cîţu. 

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII
MESAJUL REGELUI CHARLES
BEYONCE LANSEAZĂ UN NOU ALBUM
FORȚA DE REACȚIE NATO POATE INTRA ÎN ROMÂNIA