• După moartea Reginei, Charles a fost proclamat noul Rege, iar soția sa, Camilla, a preluat rolul de Regină consort.
  • Camilla a urcat în ierarhia regală prin ani de servicii sârguincioase după ce s-a căsătorit cu Charles în 2005, acum își asumă rolul de susținătoare în momentul în care Regele Charles al III-lea urcă pe tron.
  • Povestea de dragoste a cuplului a fost lungă și complicată.

După moartea Reginei, Charles a fost proclamat noul Rege, iar soția sa, Camilla, a preluat rolul de Regină consort.

Camilla a urcat în ierarhia regală prin ani de servicii sârguincioase după ce s-a căsătorit cu Charles în 2005, acum își asumă rolul de susținătoare în momentul în care Regele Charles al III-lea urcă pe tron. Povestea de dragoste a cuplului a fost lungă și complicată.

După ce s-au cunoscut și s-au întâlnit pentru o scurtă perioadă de timp, Camilla s-a căsătorit cu altcineva în timp ce Charles era în Marina Regală.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

După întoarcerea sa, Charles s-a căsătorit cu Diana Spencer, de care s-a despărțit ani mai târziu din cauza unor afirmații potrivit cărora el ar fi avut o aventură cu Camilla.

Cum s-au cunoscut Regele Charles și Camilla?

Charles și Camilla s-au întâlnit pentru prima dată în 1970, la un meci de polo în Windsor Great Park, și s-au înțeles imediat datorită interesului comun pentru activitățile în aer liber.

Camilla Shand era fiica unui ofițer din armată, maiorul Bruce Shand, și a soției acestuia, Rosalind. A fost o iubitoare înfocată a cailor, care a recunoscut anterior că și-a petrecut copilăria preocupată de a se urca pe ei”.

La vremea respectivă, Camilla a glumit pe seama străbunicii sale care a avut o relație cu regele Edward al VII-lea, spunându-i lui Charles: Străbunica mea a fost amanta stră-străbunicului tău. Simt că avem ceva în comun”.

Cu cine a fost căsătorită Camilla pe vremea când trăia Prințesa Diana?

După ce s-au cunoscut, cei doi s-au întâlnit o perioadă de timp, înainte ca Charles să plece în Marina Regală. La întoarcerea sa, opt luni mai târziu, Camilla era deja logodită cu fostul soț al surorii sale Anne, Andrew Parker Bowles. Camilla și Parker Bowles s-au căsătorit în 1973 și au rămas așa până în 1995.

În ciuda naturii aparent ciudate a situației, se crede că Charles și Camilla au rămas prieteni. În 1980, Charles a întâlnit-o pe Diana Spencer, care avea să devină îndrăgita Prințesă Diana.

Prințesa Poporului avea doar 18 ani la acea vreme, dar cei doi s-au logodit anul următor, în 1981. Căsătoria lor a fost urmărită de aproximativ 750 de milioane de oameni din întreaga lume, la care a participat și Camilla. Fiul lor cel mare, Prințul William, s-a născut anul următor, în 1982, iar fratele său mai mic, Prințul Harry, doi ani mai târziu, în 1984.

Cu toate acestea, căsnicia lor a început să se destrame, o biografie susține că în 1986 Charles și Camilla aveau deja o aventură. În 1992, premierul de atunci, John Major, a anunțat că Charles și Diana s-au despărțit.

Doi ani mai târziu, în 1994, Charles a recunoscut că i-a fost infidel Dianei. Întrebat dacă i-a rămas credincios în timpul unui documentar despre viața sa, el a spus: „Da, da… Până când relația s-a rupt iremediabil, amândoi am încercat.”

În ianuarie 1995, Camilla și Andrew au anunțat că se despart și ei, iar în noiembrie Diana a dat celebrul interviu la BBC Panorama cu Martin Bashir, în care a spus: Nu am fost niciodată căsătoriți. Ei bine, am fost trei în această căsnicie, așa că a fost cam aglomerat.”

În 1999, au apărut imagini celebre cu prințul Charles împreună cu viitoarea sa soție, Camilla Parker Bowles, în timp ce cei doi părăseau împreună hotelul Ritz din Londra.

Cum s-au logodit Camilla și Charles?

Charles și Camilla și-au anunțat logodna în februarie 2005, declanșând speculații pe scară largă cu privire la titlul pe care ar trebui să și-l asume ea. Palatul Buckingham a anunțat că îi va da titlul de Ducesă de Cornwall, pentru a evita orice controversă legată de titlul regretatei Prințese Diana.

Cuplul s-a căsătorit în luna aprilie a aceluiași an, la 35 de ani după ce se cunoscuseră, iar în 2012 Camilla dădea semne că a fost acceptată pe deplin de familie, când Regina i-a acordat titlul de Dame Grand Cross of the Royal Victorian, înainte de a călări alături de ea în timpul Jubileului de Diamant.

În februarie 2022, Regina a anunțat că, la urcarea lui Charles pe tron, Camilla va deveni Regina consort.