• Peste tot aproape se cere testul negativ PCR la sosire sau chiar intrarea în carantină obligatorie
  • UK îi bagă în carantină de 10 zile la hotel pe cei care vin din Brazilia și Africa de Sud

Românii relaxează restricțiile, în timp ce europenii se luptă cu valul 3 de COVID. Majoritatea țărilor europene au impus noi măsuri de limitare a circulației, iar turiștii trebuie să prezinte teste negative.

Care sunt cele mai întâlnite restricții sanitare pentru turiști?

Peste tot aproape se cere testul negativ PCR la sosire sau chiar intrarea în carantină obligatorie, cum se întâmplă în Italia.

Oricine ajunge în Franța din afara zonei Schengen trebuie să facă 2 teste PCR, înainte de plecare și după 7 zile de carantină. Islanda aplică un sistem similar.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

UK îi bagă în carantină de 10 zile la hotel pe cei care vin din Brazilia și Africa de Sud, iar lista s-ar putea să crească.

Vom putea să călătorim liberi vara aceasta?

Este greu de știut momentan, pentru că Europa are de furcă acum cu noile versiuni de coronavirus. Preocuparea este atât de mare în Marea Britanie, încât chiar astăzi se discută noi restricții pentru călători.

Se vorbește de impunerea carantinei la sosire, iar turiștii ar putea fi obligați să plătească zilele de carantină obligatorie la hotelurile din UK.

Deocamdată, guvernul britanic a spus că cetățenii ar trebui să mai aștepte cu rezervările pentru vacanța de vară.

Poziția țărilor europene ca Spania sau Grecia

Țările mediteraneene vor să primească turiști, în mod sigur. De altfel, Spania nici acum nu a închis ușa turiștilor, dar le cere să prezinte un test negativ de Covid-19, iar Grecia a zis că vrea un certificat de vaccinare, prin care s-ar putea reporni turismul la vară, în condiții de siguranță.

Dacă nu ne va mai rămâne Parisul, vara asta tot se vă găsi o plajă liberă la Mediterană și pentru noi.