• Noile contracte pentru energia electrică se pot încheia până la 31 martie 2021.
  • Românii trebuie să compare şi să-şi aleagă oferta care li se potriveşte cel mai bine.
  • Numai în București sunt 79 de oferte la energie electrică.

Ai aflat că de la 1 ianuarie piața energiei electrice s-a liberalizat.

Asta nu înseamnă însă și o concurență corectă. Azi-dimineață, în al 12-lea ceas, ANRE a lansat un call center, unde vei putea afla răspunsurile la toate întrebările.

În primul rând oamenii nu știu să aleagă un furnizor. Deși au de unde alege, majoritatea oamenilor rămân „captivi” la marii furnizori din necunoaștere sau teamă de schimbare.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
„ECHITATEA POATE SALVA EDUCAȚIA”

Cu ajutorul acestui call center vor putea afla ce opțiuni mai au, care sunt prețurile cele mai avantajoase, cum sa încheie un contract pe piața liberă sau orice altă întrebare le vine în minte.

Ce opțiuni au bucureștenii

În total sunt 79 de oferte, iar 32 dintre acestea sunt mai ieftine. Poți beneficia de un preț mai mic, decât dacă ai rămâne cu vechiul contract.

Dacă bucureștenii nu vor sa încheie noi contracte pe piața concurențială, vor plati mai mult cu 25%.

Cât de greu este să-ți schimbi furnizorul

Întregul proces este relativ simplu. Pe site-ul ANRE este și o aplicație unde consumatorii pot compara ofertele tuturor companiilor de pe piață.

Selectezi județul, adaugi consumul de la ultima factură și valoarea ei, iar apoi compari cu noile oferte.

Comparator oferte energie electrică

Apoi va trebui să trimiți un e-mail companiei, să soliciți o ofertă personalizată. Vei primi un răspuns în 2-3 zile. Nu lua în considerare doar prețul.

Verifică și ce fel de comunicare cu clienții are compania, dacă are un call center, aplicație, reprezentanță, magazin, pentru că s-ar putea să vrei să comunici cu ei și să nu ai la dispoziție decât o adresă se mail.

Noul termen va fi prelungit cu încă două luni. Dacă inițial aveai timp să îți alegi furnizorul până la 1 februarie, acum, termenul limită este 31 martie.