• Îți poţi plăti online taxele şi impozitele către stat
  • Poți evita cozile de la ghișeul fizic dacă plătești prin Ghiseul.ro
  • Bucureştenii s-au înghesuit în primele zile ale anului la ghişee
  • Anul acesta cresc taxele în mai multe oraşe ale ţării

Abia a început anul, iar bucureştenii au format cozi uriașe ca să-și plătească dările către stat. Au așteptat chiar și câte trei-patru ore la rând la direcţiile de taxe şi impozite locale.

Dacă nu ai plătit încă, îți poți achita online datoriile la stat, pe platforma Ghișeul.ro. Site-ul a înregistrat, luni, un record: aproape 18.000 de români au și-au plătit taxele.

Contul se face ușor, doar cu buletinul. În plus, beneficiezi și de reducerea de 10% pe care o au cei care achită integral impozitele pe locuinţă, teren şi maşină, până pe 31 martie.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Totuşi, mulţi se tem de furtul datelor personale şi evită, din principiu, să facă plăţi online. Ei pot totuși să folosească platforma și fără să își facă un cont. Numai că trebuie să cunoască detaliile plăţii: suma exactă și contul instituției unde trebuie să vireze banii.

O veste proastă pentru românii care locuiesc în străinătate: ei s-au trezit că nu pot folosi carduri emise în afara ţării, pentru că platforma nu face automat conversia din moneda străină în lei. O altă variantă ar putea fi cardul Revolut.