• Poluarea din Capitală a atins cote record
  • Ministerul Mediului: Soluţiile sunt în apanajul autorităţilor publice locale
  • Îţi arăt cum poţi şti care sunt zonele pe care să le eviţi când pleci la serviciu

Ţi-e greu să respiri cu mască, dar în ultimele zile, parcă ţi-a fost şi mai greu fără ea. Poluarea a atins cote record în Capitală şi în judeţul Ilfov. Zonele cele mai afectate au fost Piaţa Sudului şi Libertăţii.

În zona Corebeanca, limita legală maximă a fost depăşită de 15 ori. Asta ai aflat de pe platformele pentru măsurarea calităţii aerului. Dar fără ele, nu ai fi ştiut, pentru că autorităţile tac mâlc.

Am încercat, noi, însă, să scoatem răspunsuri de la ministerul Mediului, dacă ei nu ţi le dau de bunăvoie.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Mihai Drăgan, Purtător de cuvânt Ministerul Mediului: „În momentul în care specialiştii noştri şi-au dat seama că e vorba de arderi, am avut echipele Gărzii Naţionale de Mediu, toată seara în teren, până după ora 24, şi au monitorizat situaţia, să nu existe arderi necontrolate, arderi ilegale, nu au fost raportate. Soluţiile pentru calitatea aerului sunt întotdeauna apanajul autorităţilor publice locale cu administraţia publică locală din Bucureşti am discutat de nenumărate ori nu am primit nimic”

Aşadar, Ministerul aşteaptă ca Primăria să-ţi răspundă când poţi să respiri aer curat. Am cerut un răspuns şi de la PMB, încă îl aşteptăm.

Uite, în schimb, cum poţi afla care sunt zonele cele mai poluate pe care să le ocoleşti când pleci la muncă.

Arsene, technician platformă: „Sub widget este o hartă, sub care se văd toate punctele noastre de măsură acest indice este dat de concentraţiile se poate verifica pe fiecare tip de noxă pe care îl măsoară. Aplicaţia poate să ajute în mai multe feluri. Poate să avertizeze oamenii care avea plănuite activităţi afară să le limtieze sau să nu le facă sau să le amâne pentru când indicele de calitatea aerului este mai bun. Dacă o persoană doreşte să iasă la alergat şi observă că în zona în care vrea să alerge, calitatea aerului este proastă”