• Guvernul a adoptat un pachet de măsuri care se adresează angajaţilor şi angajatorilor
  • Dacă ai lucrat de acasă în perioada asta, poţi primi 2.500 de lei de la Guvern pentru achiziţionarea de echipamente IT
  • Printre măsuri se numără sprijinirea reducerii cu până la 50% a timpului de lucru al salariaţilor

Dacă ai lucrat de acasă poţi primi 2.500 de lei de la Guvern pentru achiziţionarea de echipamente IT. Banii se vor acorda la cererea şi prin intermediul angajatorului. Condiţia pentru această măsură este să te asiguri că ai lucrat minimum 15 zile lucrătoare în regim de telemuncă, pe perioada Stării de Urgenţă sau de Alertă.

Din pachetul de măsuri nou adoptate mai face parte sprijinirea reducerii cu până la 50% a timpului de lucru al angajaţilor. Dacă apelezi, ca angajator, la reducerea timpului de muncă pentru angajat tu îl vei plăti cu 50 % din salariu, iar statul oferă o indemnizaţie de 75% din diferenţa dintre salariul iniţial şi salariul de după modificarea programului de muncă.

De exemplu, pentru un salariu net de 4.000 de lei, avem un total de 6.800 de lei brut. După modificarea programului la 50%, angajatorul va plăti 3.400 de lei din brut , iar statul 75 % din 3.400 de lei, adică  2.550 de lei.

Recomandări

RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT
CINE ESTE EBRAHIM RAISI?
DE CE E ROȘU PORTRETUL REGELUI?
TRUMP „ÎNGHEAȚĂ” ÎN TIMPUL DISCURSULUI
CINE E MUHAMMAD MUKHABAR?
CONTRACTELE LUI ALTMAN

Cu alte cuvinte, dintr-un salariu brut de 6.800 de lei, cu program redus la jumătate, brutul tău scade cu doar 12,5 % –  5.950 de lei.

Din netul de 4.000, vor ajunge la tine în mână circa 3.400 de lei, dacă angajatorul tău apelează la această măsură.

Sumele se vor plăti prin acelaşi mecanism de rambursare ca la şomajul tehnic. Bugetul estimat pentru pachetul de măsuri este 2,5 miliarde de lei şi pot benficia până la 700.000 de angajaţi.