• Felicia Buruiană este specialist în Obstetrică şi Ginecologie la Birmingham City Hospital
  • Ea spune că în UK, fiecare spital are o echipă de specialişti în prevenirea şi stingerea incendiilor
  • Noaptea, cel puţin o asistentă supraveghează în permanenţă, fiecare salon

Ştii deja că spitalele din România sunt adevărate bombe cu ceas. În caz de incendiu, efectele sunt devastatoare. S-a întâmplat la Piatra Neamţ, iar acum tragedia s-a repetat în Bucureşti.

Lipsesc autorizaţiile de securitate la incendii, sistemele de alarmare şi multe altele.

Cum e în alte spitale din Europa

Felicia Buruiană este de 15 ani în UK. În tot acest timp, nu a văzut niciun incendiu în vreun spital.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
VIN ALEGERILE, CUM VOTEAZĂ TINERII?

Dacă o persoană, indiferent cine este această persoană, simte fum, i se pare că ar fi un foc, sunt diferite dispozitive la care se sparge geamul şi se apasă pe acel buton, astfel încât să sară alarma.

Pe coridoare şi între diferite departamente sunt uşi anti-foc şi saloanele au uşi anti-foc şi pe coridor, între o parte şi alta a coridorului, la un moment dat sunt uşi anti-foc, care dacă este să sară alarma, ele se închid automat.”, a explicat Felicia Buruiană, doctor ginecolog la Birmingham City Hospital.

Personalul din spital, instruit periodic pentru incendii

În plus, personalul este instruit periodic. Felicia spune că inclusiv ordinea în care sunt evacuaţi pacienţii este bine stabilită. Întâi, cei care nu se pot deplasa singuri, apoi restul. Sunt scări speciale pentru asta şi stingătoare în fiecare salon.

Dar Felicia e de părere că nu doar dotările sunt importante, în caz de incendiu. Vigilenţa personalului medical este pe primul loc. Uite ce spune despre tragedia de la Matei Balş.

Mă întreb: oare dormea şi staff-ul? Pentru că înainte de a se carboniza cineva, oricât de rapid ar fi acest proces, există un miros, se simte ceva care nu e la locul lui, nu? Noi când suntem de gardă, vorbesc din propria mea experienţă, noi nu avem camere cu pat, cu facilităţi din acestea gen hotel. La noi, teoria este: când eşti de gardă, eşti la serviciu.